Jak přesvědčil Theissen BMW k návratu do DTM?

iM2, 3. ledna 2013, 21:28 Google+

Po odchodu z F1 přesvědčil tehdejší šéf BMW pro motorsport, Dr Mario Theissen, značku k tomu, aby se zapojila ihned do jiného druhu motorsportu. Jak se mu to povedlo?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Priaulx, Andy

Priaulx, Andy | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jens Marquard mohl po finálovém závodu DTM na Hockenheimu slavit. Jako šéf BMW Motorsport dokázal v premiérovém roce v německém šampionátu cestovních vozů získat titul mezi jezdci, týmy i značkami. Tyto vavříny ale částečně patří také jeho předchůdci, Dr. Mariu Theissenovi, který po oznámení o odchodu z Formule 1 dokázal vedení značky přesvědčit, aby se angažovali v DTM. "Všechno bylo připraveno, dokonce smlouvy s jezdci už jsme měli tajně podepsané," vzpomíná Němec v rozhovoru pro francouzský "Autohebdo.fr".

Odraz k projektu DTM přišel už v roce 2009 po odstoupení z F1: "Rok 2009 byl velmi tvrdý," vzpomíná dnes již 60 letý muž na čas v F1, kdy německá prémiová značka převzala švýcarský tým Sauber. "Celé oddělení motorsportu jsem musel předělat. Než došlo k převodu týmu zpět na Pettera Saubera, museli jsme splnit jeho požadavky." Ještě v době, kdy se Mario zabýval ukončením aktivit v F1, odstartoval nový projekt - DTM.

"Z F1 zůstalo asi pět nebo šest inženýrů, navíc bylo k dispozici celé oddělení motorsportu. V roce 2010 jsem představenstvu představil projekt DTM. Dostal jsem povolení, avšak za splnění dvou podmínek," pokračuje Theissen.

Těmi podmínkami bylo: Dostat DTM i na zahraniční trhy a hned od prvního roku bojovat o vítězství. Druhá podmínka je splněna, teď BMW po ITR [promotér šampionátu] požaduje expanzi na trhy v Asii a Severní Americe. Marquard dokonce mluví o závodu v Abu Dhabi. Theissena pochopitelně velmi těší úspěchy jeho bývalého týmu: "Výsledek předčil zcela jistě všechna očekávání."

Vytisknout

Diskuze: Jak přesvědčil Theissen BMW k návratu do DTM?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Překvapený Ullrich: Ekström odchod nezvažoval

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud