Audi představilo jezdecké složení

iM2, 24. února 2012, 21:48 Google+

Audi dnes oznámilo své jezdecké složení pro sérii Deutsche Tourenwagen Masters pro letošní rok. Stejně jako u BMW budou značku reprezentovat 3 týmy: ABT Sportsline, Phoenix Racing a Team Rosberg.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Chceme, aby všechny naše týmy a jezdci odstartovali do sezony 2012 na stejné úrovni," řekl šéf Audi pro motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. V týmu ABT Sportsline pokračují Mattias Ekström a Timo Scheider, kteří za něj startovali již v letech minulých. Nováčkem v bývalém továrním týmu je Rahel Frey.

Nové složení bude mít Phoenix Racing, s nimž vloni získal titul Martin Tomczyk - současný jezdec BMW. Tým budou reprezentovat Miguel Molina a Mike Rockenfeller.

Naopak v Teamu Rosberg zůstávají stejní jezdci, jako vloni. Mladíci Filipe Albuquerque a Edoardo Mortara dostali důvěru pro další rok ve voze Audi DTM.

Ve vozech Audi A5 DTM uvidíme tedy 7 jezdců. "Věřím, že naše dlouhodobé tři týmy a zkušení jezdci zajístí, že bude naše značka připravena na velmi vzrušující sezonu 2012, ve které proti sobě v DTM nastoupí tři německé prémiové značky - Audi, BMW a Mercedes - Benz. Konkurence bude vysoká. Díky novým pravidlům, která jsou více striktní, budou rozhodovat detaily. To je důvod, proč jsme se rozhodli pokračovat s našemi třemi osvědčenými týmy a jezdci," pokračuje Ullrich.

"Mattias i Timo ví, jak DTM vyhrát. Oba mají zkušenosti s více než 100 závody DTM. Mike získal v minulé sezoně svoje první vítězství. Filipe , Miguel a Edoardo se vloni dokázali postavit na stupně vítězů. Zároveň věřím, že i Rahel dokáže pro nás všechny připravit ve své druhé sezoně v DTM nějaké překvapení. Během zimních testů prokázala, že má potenciál."

ABT Sportsline
Mattias Ekström (Švéd)
Rahel Frey (Švýcarka)
Timo Scheider (Němec)

Phoenix Racing
Miguel Molina (Španěl)
Mike Rockenfeller (Němec)

Team Rosberg
Filipe Albuquerque (Portugalec)
Edoardo Mortara (Ital)

Tato jezdecká sestava mimo jiného potvrzuje, že Oliver Jarvis přišel o své místo v DTM.

Vytisknout

Diskuze: Audi představilo jezdecké složení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Potvrzeno: AF Corse v MS FIA GT1 s Ferrari

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud