Spengler vítězí i v úvodním závodu sezony

iM2, 1. května 2011, 18:57 Google+

HOCKENHEIMRING, ZÁVOD; Bruno Spengler začal sezonu jak nejlépe mohl. Po včerejším vítězství v kvalifikaci vyhrál i dnešní závod. Jezdec týmu HWA závod kontroloval od samého začátku a jasně šel za svým osmým vítězstvím kariéry.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Nejlepší čtyřka dojela ve stejném pořadí, jako se kvalifikovala, teda v pořadí Bruno Spengler, Mattias Ekström, Ralf Schumacher a Timo Scheider. V posledním kole závodu jsme mohli vidět v Mercedes Areně krásný souboj o třetí místo mezi Ralfem Schumacherem a Timem Scheiderem. Němec na Mercedesu musel svoji pozici před Němcem na Audi bránit velice vehementně.

Mattias Ekström musel v posledních dvou zatáčkách ubrat, protože měl problémy se zadním zavěšením. Poté, co byl v cíli o necelé dvě desetiny před Schumacherem, odstavil svoje Audi mimo trať. Schumacherovo třetí místo představuje jeho první podiové umístění v DTM.

Pátý dojel Martin Tomczyk a je tak nejvýše umístěným jezdcem s ročním vozem. Němec mohl dojet ještě na lepším místě, nicméně po jeho druhé zastávce odjel od mechaniků se zasunutým tankovacím zařízením, a tak nabral menší ztrátu. Tankovací zařízení mu odpadlo až mezi zatáčkami 1 a 2, zůstalo ležet na trati a celá situace si tak vyžádala nasazení safety caru. Tím byl pro tento závod faceliftovaný  speciálně upravený Mercedes Benz C-Klasse 63 AMG. Během sezony se bude pravidelně střídat (jako vloni) s Audi R8.

Gary Paffett do závodu startoval jako osmnáctý, ale před druhou zastávkou byl již na osmém místě. Pak se ale zasekl na osmém místě za Audi specifikace 2008 Miguela Moliny, toho předjel po zajetí safety-caru. Těsně před koncem předjel ještě Mara Engela na Mercedesu. Týmový kolega Paffetta z týmu HWA, Jamie Green, také předjel Engela, a tak dvojice továrních Mercedesů dojela na sedmém a osmém místě.

Výsledky naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Spengler vítězí i v úvodním závodu sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Spengler vítězí v kvalifikaci v Německu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud