BMW oficiálně potvrdí návrat do DTM zítra!

iM2, 14. října 2010, 22:09 Google+

Podle německého Bildu by mělo BMW již zítra oficiálně potvrdit svůj návrat na tratě šampionátu DTM v roce 2012. Mnichovská značka chce zprávu vyhlásit ještě před startem letošního posledního závodu DTM v Německu, na Hockenheimu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

„Nechceme komentovat tyto spekulace,“ zní zatím od tiskového mluvčího Jörga Kottmeiera. BMW na konci roku 2009 opustilo svět F1 a od té doby se, jak se zdá, připravuje na vstup do DTM. Sportovní šéf BMW, Mario Theissen, se účastnil posledních jednání mezi promotérem DTM, společností ITR, a zástupci obou zúčastněných značek: Norbertem Haugem (Mercedes) a Wolfgangem Ullrichem (Audi).

Tato jednání měla nakonec dopadnout na výbornou. „Jsme na dobré cestě, ale ještě si musíme ujasnit určité věci,“ říká Kottmeier. BMW by mělo použít model M3. Od roku 1984 do roku 1992 se BMW účastnilo DTM. Hned první sezona dopadla na výbornou. BMW se radovalo z titulu v roce 1984 (Volker Strycek), dále pak ještě v letech 1987 (Eric van de Poele) a 1989 (Roberto Ravaglia).

Na definitivní rozhodnutí ohledně vstupu do DTM se stále čeká také u Opelu. Šéf Opelu, Nick Reilly, řekl na začátku října na pařížském autosalonu, že rozhodnutí o návratu značky z Rüsselsheimu do nejpopulárnější série cestovních aut padne “nejpozději do konce roku“.
Vytisknout

Diskuze: BMW oficiálně potvrdí návrat do DTM zítra!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Van der Zande chce do DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud