Theissen podporuje spojení s Japonskými GTčky

iM2, 21. prosince 2009, 20:26 Google+

Boss BMW pro motorsport, Mario Theissen, podpořil plány organizátorů Deutsche Tourenwagen Masters (společnosti ITR) na eventuální sloučení s Japonskými Super GT.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

„Silně vítáme, že s tím ITR kontaktovala Japonce,“ řekl Theissen pro Motorsport-Total. Asie a specielně Japonsko je pro BMW důležitým trhem a Theissen podtrhuje jejich potřebu závodit i na jiných trzích než v Evropě. „DTM v aktuální formě pro nás není zajímavé,“ řekl Theissen.

Sloučení DTM a série Japonských GT by podle Theissena mělo hodně pozitivních stránek pro výrobce i pro organizátory obou šampionátů. „Z mého pohledu by měli japonští výrobci stejné zájmy jako my, stejně jako organizátoři obou sérií,“ míní Theissen.

Ale pro BMW není možné vstoupit do DTM v brzké budoucnosti podle stávajících regulí. Německý výrobce by auto postavil jen v případě nové kategorie GT/DTM v blízké budoucnosti. „Mluvili jsme o všech možnostech závodění na bázi GT vozů. Kdyby se nabídl nový scénář, tak by to mohlo znamenat, že bychom postavili nové závodní auto,“ zakončil šéf BMW pro motorsport.
Vytisknout

Diskuze: Theissen podporuje spojení s Japonskými GTčky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carpenter, Ed

Revoluce nebo evoluce?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud