Christian Abt má nové angažmá

iM2, 21. února 2008, 23:30 Google+

Závěrečné finále DTM na Hockenheimu bylo pro Christiana Abta posledním závodem v Německé sérii. Po 82 odjetých závodech se Abt posouvá do jiné série, ale ne zas až tak daleko.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Abt, Christian

Abt, Christian | foto: dtm.de

Sdílejte článek

„V minulých týdnech a měsících jsem se díval na dost jiných sérií, Austrálii i Ameriku nevyjímaje, ale Porsche Carrera Cup u mě zvítězil. Když jsem řekl ve svém okolí, že budu jezdit Carrera Cup, všichni se mi smáli, ale já jsem věděl co dělám,“ uvedl expilot DTM. „Je zde dobrá konkurence. Ze čtyřiceti jezdců má šanci na vítězství asi dvacet. Do tohoto kruhu bych se rád začlenil. Chtěl bych vyhrávat závody a vím, že budu mít šanci to dokázat.“

Abt závodil v DTM od jejího znovuzrození v roce 2000. Do roku 2004 za tovární tým Audi. Pak až do roku 2007 jezdil v týmech netovárních.

Jeho starší bratr Hans-Jürgen připravuje tovární speciály Audi a byli to vlastně bratři Abtové, kdo dovedli automobilku zpět do DTM, když zpočátku startovala Audi TT pod hlavičkou soukromého týmu a až v roce 2004 se do celého projektu vložila továrna sama. Christian Abt byl “proslulý“ svým dravým jezdeckým stylem.

Vytisknout

Diskuze: Christian Abt má nové angažmá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

A tak končí jedna epizoda

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud