Hocken heimring II: Schneider šampionem

Daniel Šupa, 6. října 2003, 12:46 Google+

Alesi vyhrál závod, Schneider titul šampiona.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Bernd Schneider včera rozhodl letošní sezonu ve svůj prospěch a získal již 4. titul šampiona tohoto seriálu. Druhé letošní vítězství a třetí celkově si vybojoval Francouz Jean Alesi, kterého na stupních vítězů doplnili vítěz kvalifikace Ekström a týmový kolega Fässler.

Švédský jezdec s Audi, startující z Pole position, si udržel 1. místo, ale již v 8. kole díky větší Topspedd převzal vedení Jean Alesi, jenž si přes drobné souboje s Ekströmem vedoucí pozici udržel až pod šachovnicový praporek.

„Je to fantastické vítězství, měl jsem letos skvělou sezonu se skvělým vozem. Udělal jsem sice několik chyb, ale nyní vidíte, že když se věci dobře sejdou, může se i vyhrát,“ prohlásil po závodě expilot Formule 1 Jean Alesi.

Poslední závod letošní sezony nabídl to nejdramatičtější vyvrcholení, které si mohou diváci přát. Uchazeči o titul Schneider a Albers spolu bojovali bok po boku, přesněji řečeno zadní nárazník na předním. Oba Mercedesy byly jako vláček.

Z této dvojice na tom byl lépe Němec a Holanďan se musel pokusit o předjetí. Vše nakonec rozhodl defekt Albersovy pneumatiky. Aby však dramatičnosti neubylo, postihl defekt i Schneidera. Domácímu jezdci však přálo štěstí, k defektu došlo blíže k boxům. Schneider tak skončil 6. a Albers až 12.

Fässlerovi vyšel úvod závodu i první zastávka v boxech a o konečné třetí místo svedl pěkný souboj s Dumbreckem, který skončil čtvrtý a jehož Opel Astra měl v závěru ve srovnání s Fässlerovým Mercedesem problémy s jízdními vlastnosti.

Vynikající stíhací jízdu opět předvedl úřadující šampion Laurent Aiello, jenž startoval z 15. pozice a překonal deset svých soupeřů, ale na lepší výsledek je potřeba zajet lepší kvalifikaci.

Vytisknout

Diskuze: Hocken heimring II: Schneider šampionem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jednou z možností je DTM - anotační foto

Jednou z možností je DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud