První kvalifikaci vyhrál Bourdais, Janiš je 17.

ar1, 22. října 2004, 09:55 Google+

Sebastien Bourdais směle kráčí ke svému prvnímu titulu mistra Champ Car World Series, když dnes vyhrál první kvalifikaci na nedělní závod v Austrálii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: Photo by Phil Abbott, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Tím si připíše na své bodové konto další jeden bod za kvalifikaci, která mu zajišťuje pro nedělní start pozici v první řadě. Aby vyhrál Pole-position, musí ještě zdárně absolvovat sobotní druhou kvalifikaci.

Současní lídr seriálu má 27 bodový náskok před druhým jezdcem a jeho týmovým kolegou Brunem Junqueirou. Bourdais ještě nemá titul jasný, ale v neděli večer již může být korunován novým šampiónem.

Druhý v kvalifikaci skončil úřadující šampión Paul Tracy s vozem Lola Ford-Cosworth týmu Forsythe Championship Racing a třetí čas zajel Mario Dominguez s vzem týmu Herdez Competition.

zajímavotí je, že do závodu v Austrálii nasadil tým PKV Racing třetí vůz, v němž usiluje o cenné setiny sekundy domácí jezdec David Besnard. V 1. kvalifikaci se mu na nováčka vedlo poměrně dobře, neboť skončil třináctý.

Český jezdec Jaroslav Janiš naskočil do seriálu Champ Car právě v Austrálii, když Antonín Charouz podepsal smlouvu na jeden závod v týmu Dale Coyne Racing s opcí na závod v Mexiku. A pokud Jarek skončí v závodě do 10. pozice, tato opce se automaticky uplatňuje právě i na závod v Meixku.

Jarkův čas v prvním tréninku byl nejhorší, ale to se dalo čekat. Jezdec si musí zvyknout a navíc osobně nezná trať. Ve druhém tréninku si již polepšil a v první kvalifikaci zajel 17. čas. Jak se zdá,Jarkovi je letos sedmnáctka začarouvanou cifrou, protože se s ní velmi často setkával i v DTM. Držíéme mu palce a přejeme aby se do závodu s tratí seznámil ještě více a tým mu připravil dobré auto.

Zítra jezdce čekají ještě 2 tréninky a druhá kvalifikace. Jen ještě upozorňujeme, že přímý přenos i tohoto závodu bude vysílat TV Galaxie-sport a to v neděli 24. října od 6,30 ráno.

Foto: Champ Car

Vytisknout

Diskuze: První kvalifikaci vyhrál Bourdais, Janiš je 17.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

Janiš nedočkavě čeká na premiéru v ChampCar

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud