Norisring: Schneider a Alesi startují z 1. řady

ar1, 21. června 2003, 22:16 Google+

První dvě řady na startu pátého závodu letošního ročníku DTM na Norisringu jsou blokovány vozy Mercedes-Benz. V tzv. Super-pole zajel Bernd Schneider s časem 48.991s pole position.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Týmový kolega od Mercedesu Jean Alesi zajel druhý čas kvalifikace a odstartuje tak zítra z druhé pozice na startu. Druhou řadu obsadili Christian Albers a Marcel Fässler, kteří tak potvrdili dobré výsledky vozů Mercedes-Benz.

Pro změnu, třetí řadu obsadili dva vozy Audi z týmu Audi Abt a jezdci Mattias Ekström a loňský šampión Laurent Aiello. Ze čtvrté řady zase odstartují dva vozy Opel s jezdci Petrem Dumbreckem a Joachimem Winkelhockem.

V zítřejším závodě jezdci pojedou jedno kolo ve vzdálenosti 2,3 kilometrů a celkem mají odjet 72 kol.

Předpokládá se, že nový formát závodů přinese více podívané pro diváky a vzrušení ze závodu pro samotné jezdce. Mělo by se na Norisringu jet minimálně na dvě zastávky v boxech, při kterých by se měly jak měnit pneumatiky, tak doplňovat palivo.

Více než 30000 diváku se již těší na nedělní závod, kterému se zde také říká „Německé Monako“.

Bernd Schneider: “Předpokládám, že zítra bude horký závod, je zde hodně těžké zajet dobré kolo. Proto jsem šťastný, že jsem zajel pole position. Tajemství jezdců je, že nesmíte jet příliš tvrdě, protože, jinak můžete ztratit při sebemenší chybě několik míst. Já předpokládám, že to bude opravdu horký závod, ale nejen kvůli teplotám.




Vytisknout

Diskuze: Norisring: Schneider a Alesi startují z 1. řady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Norisring: Dumbreck v pátek nejrychlejší - anotační foto

Norisring: Dumbreck v pátek nejrychlejší

Čtěte dále

reklama

Zprávy odjinud