8.(StarKar): Boj o druhou pozici až do konce

ar1, 13. října 2005, 11:23 Google+

Šampionát ANN KARTING CUP se rozloučil se sezonou 2005 na jihlavské trati v Bedřichovicích. I když o šampiónovi bylo rozhodnuto již v Modřicích, boj o druhou pozici probíhal až do poslední jízdy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: StarKar

Sdílejte článek

Daniel Šupa, dnes již dvojnásobný držitel titulu mistra ANN KARTING CUPu je co se týče statistik nejrychlejší, nejtechničtější ale také nejlehčí jezdec startovního pole. Od prvního závodu v Modřicích (jelo se v dešti) měl dobrou formu až do poslední rozjížďky. Letos vyhrál 9 závodů, 6x dojel na 2. pozici, 5x na 3. pozici, 2x na 4. pozici a 2x pátý. Ani jednou nedojel  šestý nebo horší.

V posledním závodě, se mu již opakovaně v Jihlavě nepodařilo prolomit smůlu a jednoduše zvítězit. Ale dvě druhá a jedno třetí místo není k zahození. Tímto výsledkem si jen potvrdil letošní nadvládu. Tím byla první pozice zajištěná a hlavní pozornost na sebe směřoval boj o druhé místo v šampionátu.

Zde byla situace ještě před posledním podnikem v Jihlavě dost vyrovnaná mezi třemi jezdci. Jozef Smrtník měl po závodě v Modřicích 108 bodů, Karel Bařina společně s Petrem Zelinkou stejně 97 bodů. Petr měl ještě před startem první rozjížďky technické problémy se svojí motokárou, které se nechtělo zatáčet doleva. Příčinu jsme neznali, pneumatiky byly dost plné, ale tipovali jsme spíš pohnutý rám. Proto Petr musel sáhnout k náhradní motokáře s číslem 3. Ta byla těsně po opravě závěsu, takže dlouho stála. Motor i pneumatiky byly tak studené, že během chvilky nabral ztrátu 2 kol. Dokonce v průběhu závodu musel dvakrát zastavit u mechanika a motokáru ladit. Boje se odehrávaly hlavně mezi Karlem a Danem. Jozef dojel třetí. Zaslouženě zvítezil Karel, který najel o kolo víc, protože přehlédl červené světlo a tak závodil i jedno kolo sám se sebou.

Ve druhé jízdě se ze zadních pozic na druhé místo dostal Petr, který při chybě Dana, kterého v té době předjel druhý Karel, využil situace a Dana také překonal. Následně Petr dojel Karla a nastal boj o první pozici. Karel ale svoji pozici nechtěl vydat jednoduše na pospas, proto si držel čistou stopu. Od těsného kontaktu s Petrem jej dostala až Petrova chyba, když v jedné ze zatáček lehce smýknul, tím Karel najel nejaké metry a protože oba jezdci jeli dost vyrovnaně, na další boj to už Petrovi nestačilo. Karel podruhé zaslouženě zvítězil a výrazně stáhnul bodový náskok na Jozefa. Petr už věděl, že v šampionátu skončí čtvrtý.     

Ve třetí jízdě odstartoval z Pole position Petr Zelinka. Dan se jeho zad držel jako nenapité klíště. Mnoho náznaků předjetí a ťukanců, to bylo hlavní známkou této jízdy. Také šero a řezání do pneumatikových svodidel sehrálo své. Dan sice Petra jednou předjel, to ale bylo po Petrovým smyku a následném šťouchnutí Dana do něj. Dan sportovně počkal a pustil Petra před sebe zpátky a boj se znovu rozjel. Oba jezdci jeli velmi vyrovnaně, svědčí o tom i jejich průměrná rychlost, která byla absolutně nejvyšší ze všech tří rozjížděk. Petr dosáhl rychlosti 31,88 km/h a Dan o nepatrný rozdíl 31,85 km/h! Petr své vedení udržel a uzavřel sezonu svým posledním vítězstvím. Dan dojel druhý, Jozef třetí a Karel čtvrtý, respektive z technických důvodů musel zastavit ještě několik kol před cílovou páskou. Jozef tak uhájil druhou pozici v šampinátu a stal se vícemistrem. Třetí příčka patří Karlovi a čtvrtá, jak jsme již psali Petru Zelinkovi. Pátý se v šampionátu umístil Radek Hurbánek s 53 body, šestý Radek Musil s 24 body a sedmý Dario Marciani se dvěma body.

Letošní sezona byla velmi vyrovnaná, kdyby Dan nenajel náskok na žačátku sezony, jaky najel, mohla být situace ještě zajímavější...

Děkujeme oběma majitelům tratí v Modřicích a Jihlavě za umožnění pořádání našeho šampionátu zde. Sezona 2005 skončila, ať žije sezona 2006!!!

Foto: StarKar  

Vytisknout

Diskuze: 8.(StarKar): Boj o druhou pozici až do konce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Od roku 2007 s novými vozy Panoz DP01

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud