Ekström: Doufám ve vstup Citroënu do DTM

iM2, 13. srpna 2008, 07:35 Google+

Mattias Ekström otevřeně hovoří o DTM, o vstupu Citroënu a o pravidlech. Šampiónovy názory mohou někoho překvapit...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Letos je to silný boj o titul! Šestnáct bodů dělí nejlepších pět a nemáte šanci na jakýkoliv relax. To je to, proč miluji letní přestávku, kterou většinou trávím ve svém domově ve Švýcarsku. Dělám věci, na které bych jindy neměl čas a cvičím, běhám a také ladíme s techniky vůz.

Na jaře zde byly jisté zvěsti, které hovořily o vstupu francouzské automobilky do Deutsche Tourenwagen Masters, což by znamenalo zářivou budoucnost. Hodně se o vstupu Citroënu spekulovalo. Já doufám a myslím, že se tak stane, protože to může znamenat pro DTM obrovský skok vpřed. Kdyby se tak opravdu stalo, tak doufám, že Sébastien Loeb nás doplní. Potkal jsem ho na Race of Champions a viděl jsem ho na Le Mans a nepochybuji nad tím, že by mohl závodit v DTM.

Je to také čas na změnu pravidel v DTM! Naše vozy doznaly určitých vylepšení, což způsobuje obtížnou jízdu za jiným vozem. Velice těžko se za někým v zatáčkách udržíte a těžší je také předjíždění. Dokázal bych si představit regule, které by přikazovaly nižší přítlak a širší pneumatiky. Mohlo by to přispět k atraktivnějším závodů a nám by to mohlo dát větší šance na předjíždění.
Vytisknout

Diskuze: Ekström: Doufám ve vstup Citroënu do DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sharp/Wendlinger

Jirka Janák přezbrojuje na Aston Martin

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud