Brno bude hostit závod DTM

Daniel Šupa, 22. ledna 2004, 20:29 Google+

Brněnský Masarykův automotodrom bude v září hostit prestižní a stále více ceněný seriál cestovních vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Předcházející zprávy dnes oficiálně potvrdili zástupci všech tří zúčastněných stran, tedy promotér šampionátu ITR, Automotodrom Brno a BPA.

Předseda představenstva ITR Hans Werner Aufrecht na dnešní tiskové konferenci, konané při příležitosti oznámení Janišova angažmá v DTM, sdělil, že v termínu 17.-19. září letošního roku naváže seriál na své předchozí působení na brněnském okruhu.

DTM se v Brně představilo poprvé v roce 1988 a následovaly dva ročníky v letech 1991 a 1992. Aufrecht řekl, že jednání o návratu DTM do České republiky probíhají mezi ITR a českými zástupci již dva roky.

Dnes byly přímo na okruhu představitelé ITR seznámeni s jeho současným technický stavem a podle sdělení pana Aufrechta byly podepsány všechny potřebné dokumenty a smlouvy.

Při této příležitosti také vyzdvihl profesionalitu české strany. „Vím, jak je motorismus v České republice oblíbený a pevně věřím, že brněnský závod přinese úspěch všem zúčastněným stranám a především velký zážitek divákům,“ prohlásil Hans Werner Aufrecht.

Zároveň poprosil média, ale i české zázemí tohoto závodu o maximální propagaci podniku a dodal, že věří ve využití místních zkušeností a marketingových znalostí k přilákání co největšího počtu diváků, neboť teprve ti vytváří tu správnou kulisu motoristických závodů.

Smlouvy jsou podepsány na tři roky, takže nejméně do konce roku 2006 budeme mít možnost cestovní vozy specifikace DTM a jejich jezdce na brněnském okruhu přivítat. Z deseti podniků jsou pouze 4 plánovány mimo Německa. Brněnský závod je předposledním před finále na Hockenheimringu.

Televizní přenosy budou vysílat stanice Galaxie Sport a Prima.


Foto: Petr Zelinka, AUTO NEWS NETWORK

Vytisknout

Diskuze: Brno bude hostit závod DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

Jarek Janiš přestupuje do DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud