Brno připravuje vrcholný závod superbiků

iMotorSport.cz / mediafax, 26. června 2010, 15:35 Google+

Kompletní světová špička se o druhém červencovém víkendu (9. - 11. 7. 2010) sjede na brněnský Masarykův okruh na závody nejsilnějších motocyklů. O přízeň diváků budou bojovat závodníci v rámci Mistrovství světa Superbiků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.moto365.cz | Mariusz Stankowski

Sdílejte článek

Největší hvězdou bude nepochybně italský závodník Max Biaggi. Ten se momentálně drží na čele tabulky a skutečnost, že se mu na Masarykově okruhu daří, by tento fakt mohla ještě tučně podtrhnout. Čtyřnásobný mistr světa ve třídě do 250 ccm vyhrál v Brně závod šampionátu GP sedmkrát a coby jezdec superbiků přidal ještě další dvě vítězství.  S kompletní světovou špičkou se fanoušci mohou setkat ve čtvrtek 8. července přímo v centru Brna na Náměstí svobody, kde budou po šestnácté hodině odpoledne připraveni rozdávat podpisy a rozhovory tito jezdci: Max BIAGGI, Leon HASLAM, Jonathan REA, Carlos CHECA, Noriyuki HAGA, James TOSELAND, Troy CORSER a Chris VERMEULEN.

Závodník bude zpívat s Helenou Zeťovou
Mimo programu s jezdci je připravena motoshow Miroslava Lisého a hudební program s Helenou Zeťovou. Společně s Helenou vystoupí i muzikální talent James Toseland. Své umění předvedou na motocyklových přilbách i mistři airbrushové tvorby. Samozřejmostí je možnost získat vstupenky na víkend, ať už v soutěži či u stánku Automotodromu.

Víkendový program samotného šampionátu pak začíná již pátečními volnými a kvalifikačními tréninky. Ty pokračují i v sobotu, kdy se již jede také superpole. Nedělní program vyvrcholí dvěma závody, každým o délce dvacet kol náročného brněnského okruhu. Závody superbiků doplní závody mistrovství světa supersportů, evropského šampionátu třídy Superstock 600 a Poháru FIM litrových superstocků. Diváci tak mohou sledovat atraktivní dění na trati po celý den. O zpestření se postarají i kaskadéři Josef „Sršeň“ Šiler a Martin Krátký, motocyklovou technikou a zručností se pochlubí i zvláštní jednotky vojenské policie a české policie.

Diváci si v pátek prohlédnou paddock zdarma
Na páteční trénink je vstup zdarma včetně vstupu do paddocku, kde budou pokračovat autogramiády; víkendové vstupenky je možné do konce června koupit v předprodeji za 490,- až 1290,- Kč za vstup včetně návštěvy paddocku. Na místě pak budou stát vstupenky od 600 do 1500 Kč. VIP vstup, jehož součástí je i parkování nebo přístup do VIP salonku a pit-walk, je možné pořídit od 5500 Kč v předprodeji nebo za 6000 Kč na místě v den závodu. Děti do 14 let mají v doprovodu dospělé osoby vstup zdarma. Na tribuny C, D a G mají bezplatný vstup i seniorští fanoušci motocyklových závodů narození do roku 1943 včetně.

Závodní kalendář brněnského Masarykova okruhu je v letních měsících hodně plný. Po Mistrovství světa Superbike (9. - 11. 7.) nás čeká FIA WTCC – Mistrovství světa cestovních vozů (30. 7. – 1. 8.). Následuje vrchol české motoristické sezóny, Cardion ab Grand Prix ČR – Mistrovství světa silničních motocyklů (13. - 15. 8.). Jde o největší a nejprestižnější závod v České republice, kdy se představí kompletní světová špička motocyklového sportu, včetně českých závodníků Karla Abrahama, Lukáše Peška a Jakuba Kornfeila.

Vytisknout

Diskuze: Brno připravuje vrcholný závod superbiků

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Loeb ve Ferrari!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud