Indy500: Postavení na startu

ar1, 27. května 2005, 15:04 Google+

V neděli se opět pojede legendární, tentokrát již 89. ročník 500 mil Indianapolisu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: IRL

Sdílejte článek

Stará cihelna bude hostit nejlepší výkvět jezdců na americkém kontinentu. poprvé mezi elitu zúčastněných bude patřit také český jezdec, kterým není nikdo jiný, než Tomáš Enge (10. pozice).

Pole position si však vyjel Tony Kanaan, obhájce titulu šampioná IndyCar. První řadu s ním doplní druhý Sam Hornish jr. (Marlboro Team Penske) a třetí Scott Sharp s vozem Dallara Honda týmu Adriana Fernandeze. Ten se na start 89. ročníku také postaví. Odstartuje ze 14. pozice. Jak jistě víte, letošní aktivity v šampionátu vzdal ve prospěch činnosti ve vedení týmu a kapotovaným autům.

Senzační je umístění ženy v kvalifikaci na 500 mil Indy, kterou je Danica Patrick, stále známější jméno americké série. Danica jezdí s vozem Panoz Honda týmu Rahal Letterman Racing, jehož majitelé jsou s jejími výkony víc než spokojeni.

Zajímavostí je obsazení někdejšího vítěze 500 mil Indy Buddyho Laziera (9. pozice) do týmu Panrher Racing, kde porazil jak Engeho (10. pozice), tak i Tomase Schecktera (11. pozice).

Mezi známými - neznámými jmény se opět jako skoro už každým rokem v posledních třech ročnících objevili:
Bruno Junqueira, Sebastien Bourdais, Adrian Fernandez, Richie Hearn, Kenny Brack - jenž zaskakuje za Buddy Riceho, Jacques Lazier, Marty Roth, Jeff Ward, Jimmy Kite a Felipe Giaffone.

Závod to bude jistě zajímavý. Těšit se můžeme na neděli, kdy by přenos měla vysílat i TV Galaxie Sport.

Foto IRL:

Vytisknout

Diskuze: Indy500: Postavení na startu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

KVS startuje v Muro Leccese

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud