Bourdais si vychutnal titul i večer na banketu

ar1, 12. listopadu 2004, 19:40 Google+

Sebastien Bourdais, jezdec stáje Newman Haas Racing v nedělním odpolední vyhrál vysněný titul mistra Champ Car World Series a večer si již vychutnával pocity radosti na slavnostním banketu, kde se předávaly ceny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Na večírku ještě ve stejnou noc, kdy Bourdais zvítězil na okruhu v Mexico City, přijal do svých rukou pohár Vanderbilt, jenž mu byl předán samotným prezidentem Champ Car Dickem Eidswickem. Šampión také přijal šek v hodnotě 750 000 USD a dalších 100 000 USD jako vítěz Dodona Cupu a 20 000 USD dostal od Robert Bosch Corporation.

Navíc, Bourdais vyhrál cenu (The Bridgestone Passion For Excellence Award) za druhou znamenitou následnou sezonu v Champ Car. Tato cena sčítá u každého jezdce jejich nejrychlejší kola z každé sezony. Cenu získává ten, který má celkově nejnižší čas. A tímto jezdcem již podruhé je právě Bourdais. Jeho součet je více než pět sekund rychlejší než jeho nejbližší konkurenti. Cenu přijal od Jima Swintala, umělce, který tvoří motorsport umělecká díla. Bourdaise zachytil na obraze, jak zvítězil letos v Denveru.

Další cenu, jakou Bourdais obdržel, byl zbrusu nový Ford Mustang, což byla cena od Ford Motor Company za vítězství v šampionátu.

Ale Bourdais nebyl jediným odměněným jezdcem v Mexico City. Za nejlepší zlepšení oproti loňské sezoně, byl odměněn Rodolfo Lavin, jenž obdržel šek na částku 10 000 USD od Robert Bosch Corporation.

A.J. Allmendinger získal titul „Nováček roku - the Roshfrans Rookie-of-the-Year“. Seriál Champ Car World Series také darovalo 16 000 USD Hole ve Wall Camps, jenž založil tým Newman-Haas Racing, respektive spolumajitel Paul Newman.

Rayn Hunter-Reay byl jmenován vítězem ceny Grega Moora, jenž si tuto cenu zasloužil tím, že nejvíce letos představoval dovednosti a ducha zesnulého Kanaďana.

Paul Tracy, Patrick Carpentier a Alex Tagliani přijali vítězný „Pohár národů“, který zaslouženě vyhráli jezdci Kanady.

Martin Birrane převzal do svých rukou „Pohár konstruktérů“ za jasné vítězství značky – šasi Lola, jenž vyhrála všech 14 závodů sezony a také Pole position.

Foto: Michael Levitt, USA LAT Photographic
Vytisknout

Diskuze: Bourdais si vychutnal titul i večer na banketu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hornish jr., Sam

Penske - přípravy na sezonu 2005 začaly

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud