Nissan začal testovat speciál GT1?

iM2, 11. ledna 2009, 20:14 Google+

Nissan vyslal na trať speciál kategorie Super GT za volantem s Michaelem Krummem. Jedná se o návrat této značky se speciálem GT1 do MS v roce 2010?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Doposud to byla pouhá spekulace, ale teď je úsilí Nissanu vidět také na trati. Japonský výrobce aut začal před Vánoci ve svém sportovním oddělení probírat možnosti, jak a kde nasadit nový prototyp vozu kategorie GT1. Německý testovací pilot Michael Krumm, který jezdí v japonské sérii Guper-GT pro Nissan, se stará o vývoj vozu.

„Je to jenom testovací stroj. Nechceme říct, do které kategorie ho nasadíme. Každopádně se nejedná o vůz určený pro japonské Super GT. Od představení nového GTR uběhlo 18 měsíců a my pro něj hledáme závodní využití,“ říká manažer Nisma Manaki Iwamoto.

S plánovaným vznikem MS GT vozů od roku 2010 by mohl Nissan vstoupit do této závodní série. Konkrétní plán ovšem Iwamoto nechtěl potvrdit. „Díky současné finanční krizi není nic jasné.“

Organizátor FIA GT Stephane Ratel k tomu řekl: „To, že auto jezdí, je dobré. Ještě se ale nerozhodli, že postaví opravdu auto pro GT1. Ale bylo by to dobré, kdyby ho postavili a následovali je i další značky.“

Nissan by byl ve třídě GT1 všechno jiné, než jen nováček. Japonci postavili v roce 1997 a 1998 rychlý stroj R390 GT1 na start 24 hodinovky v Le Mans a byly přitom byli dvakrát na pódium. Od roku 1999 ovšem svoje vozy kvůli změnám stáhli ze závodů.
Vytisknout

Diskuze: Nissan začal testovat speciál GT1?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hezemans/Kumpen/Longin

Tým Luca Alphanda v GT1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud