Castroneves na Pole, 11 jezdců s rekordem tratě

ar1, 26. června 2004, 23:56 Google+

Helio Castroneves věří ve skvělé nastavení svého vozu pro tento super krátký D-ovál. Ovšem, dalších 10 jezdců věří v to samé.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: Marlboro Team Penske

Sdílejte článek

Castroneves s vozem č. 3 týmu Marlboro Penske vyhrál MBNA Pole-position s průměrnou rychlostí 171,202 m/h. Brazilec si tak zajel již páté Pole v seriálu IRL IndyCar Series a první od závodu ve Fontaně.

Polovina jezdců startovního pole pokořilo rekord Gila de Ferrana na zdejší trati z kvalifikace roku 2002 včetně vítěze 500 mil Indianapolisu Buddyho Rice.

Buddy Rice se totiž kvalifikoval na druhé pozici a postaví se tak letos potřetí do první řady na startu. Tým Rahal může být s jeho službami nadmíru spokojen.

Třetí pozici vybojoval Mark Taylor s vozem týmu Panther Racing. Po kvalifikaci Taylor řekl, že je velmi spokojen se svojí kvalifikací a třetí pozicí, protože to vůbec nečekal. Odstartuje tak nečekaně z nejlepší pozice do závodu. Jeho týmový kolega Scheckter se na start postaví až na pátou pozici. Čtvrtý je Sam Hornish junior, jenž letošní sezonu otevřel svým vítězstvím v Homesteadu.

Scott Dixon přes své ambiciózní vyhlídky obsadil až šestou pozici. Sám zdůraznil, že na tomto velmi specifickém oválu je potřebné mít dobře vyvážený přítlak. Pokud tak není, je velmi těžké ovládat svůj vůz. Navíc je ve velmi svízelné pozici. Měl by zde obhajovat vítězství v kvalifikaci a v závodě. Kvalifikace se mu nepovedla, jak si představoval a na závod si ještě musíme počkat…

Vytisknout

Diskuze: Castroneves na Pole, 11 jezdců s rekordem tratě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Audinám se dnes nedařilo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud