Vítěz bere všechno

iM3, 22. září 2009, 18:25 Google+

Velké finále se blíží, 10. října uzavře napínavou sezónu závod Homestead-Miami. Kdo se po závodě bude usmívat od ucha k uchu? Získá Dixon rekordní třetí titul? Obhájí Franchitti po roční pauze post šampióna? Dojede se pro svůj první titul Briscoe? Těžko říci, šanci mají všichni.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

„Jsme v pozici, kterou od IndyCar očekáváme,“ komentoval Scott Dixon bodovou situaci. „Boj o titul se vyhrotil, do posledního kola poslední zatáčky.“

Rozhodnutí o novém šampiónovi už počtvrté za sebou padne při závěrečném závodě sezóny. Bodový systém IndyCar se možná zdá složitý, ale velkou měrou přispívá k tomu, že bodově poodskočit konkurenci, není triviální záležitostí. „Hádám, že nepotřebujeme Chase for the Championship,“ poukazoval Franchitti na systém v sérii Sprint Cup závodů NASCAR. Tam se po 26 odjetých závodech dostává do finálového souboje prvních dvanáct pilotů z tabulky.

Scott Dixon za sezónu nasbíral 570 bodů, týmový kolega Dario Franchitti má na kontě 565, třetí Ryan Briscoe má 562 bodů. Jaký je možný scénář? Jednoduchý, vítěz bere všechno. Jen Briscoe má trochu obtížnější situaci. Na rozdíl od Dixona a Franchittiho musí vyhrát a získat alespoň bod navíc, aby si pojistil titul. Bonusové body může získat za pole-position nebo největší počet kol strávených na čele.

Pokud Briscoe vyhraje, ale nezíská bonus a Dixon dojede na druhém místě, bere titul Dixon. Je logické, že trojice pojede na vítězství, nic jiného jim totiž nezbývá. „Máme se na co těšit, v Homesteadu nás čeká úžasná show,“ pokračoval Franchitti.

Preferovat Dixona, Franchittiho nebo Briscoeho jako favorita závodu nelze, je to jako hodit si korunou, šanci mají všichni, bez rozdílu. „Všichni umíme vyhrávat závody, důležité je, abychom byli maximálně připravení a extrémně rychlí,“ uvedl Briscoe.
Vytisknout

Diskuze: Vítěz bere všechno

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Longin/Ruffier

Ruffier a Longin vítězí, celkově tuhý boj

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud