Bylo DTM k BMW až moc shovívavé?

iM2, 15. července 2016, 13:50 Google+

Získalo BMW díky podmínkám až moc velkou výhodu? Názory se rozcházejí, cílem však je co nejvyrovnanější pole v DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW těsně před půlkou sezony vede mezi konstruktéry i mezi jezdci

BMW těsně před půlkou sezony vede mezi konstruktéry i mezi jezdci | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

V rámci víkendu v holandském Zaandvoortu se DTM dostává do své poloviny. V dosavadních 8 závodech jsme poznali 7 různých vítězů - to svědčí o velké vyrovnanosti pole. Mezi jezdci jsou na prvních třech místech jezdci BMW, Audi a Mercedesu. Ani v polovině sezony není zřejmý žádný jasný favorit. BMW vede tabulku jezdců a také mezi značkami, mezi týmy je první Audi s týmem Abt.

S tímto stavem však nejsou všichni spokojení. DTM se totiž v zimě rozhodlo BMW pomoci. Konkrétně je M4 DTM o 7,5 kilogramu lehčí než konkurence od Audi a Mercedesu, navíc zadní přítlačné křídlo bavorských vozů je o 50 milimetrů širší než u zbývajících dvou značek. BMW dostalo tuto výhodu proto, že vloni vypadaly jejich vozy méně konkurenceschopné (nicméně nakonec beztak BMW vyhrálo hodnocení značek). 

Otázkou je, jak moc tyto podmínky BMW pomáhají? "Nechci nad tím uvažovat," odmítá zamyšlení na toto téma vítěz z Norisringu, Nico Müller"Před sezonou bylo takto rozhodnuto, aby byla série atraktivnější. V polovině roku vidíme, že se tento předpoklad potvrdil. Na prvních třech místech jsou jezdci tří různých značek. Šampionát je vyrovnaný tak jako nikdy předtím. Na základě těchto údajů bych řekl, že bylo dosaženo cíle," dodal Švýcar.

img-responsive

Audi má zřejmě nejrychlejší vůz, ale vede jenom mezi týmy | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Jako vedoucí muž tabulky příjíždí do Holandska Marco Wittmann. Šampion DTM z roku 2014 přitom stanul na podium pouze ve Spielbergu, když vyhrál. Jakou má podle něj BMW díky zmíněnému zvýhodnění výhodu? "Dobrá otázka. Myslím, že nejde jednoduše vypočítat, kolik to dělá. Vloni bylo jasně vidět, že jsme byli nejslabší značkou a měli jsme problémy. Toto rozhodnutí bylo přijato proto, abychom podpořili show - o té DTM je. Myslím, že Nico to popsal správně - vidíme vyrovnané pole, čehož jsme chtěli dosáhnout. Z toho pohledu to opravdu vyšlo."

Wittmann vede tabulku hlavně díky svým vyrovnaným výkonům. Němec až na úvodní závod na Hockenheimringu dokončil vždy v TOP8. Ostatní top jezdci konkurenčních značek zaznamenali větší výkyvy. Edoardo Mortara, který má ztrátu jenom 2 bodů, sice vyhrál dva závody, ale také dvakrát nebodoval. Jednou Ital vypadl ze závodu. To ukazuje, že spolehlivost se v DTM hodně cení.

img-responsive

Wittmann na cestě za svým vítězstvím | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

To si uvědomuje i Wittmann: "Nemyslím si, že bychom měli nejsilnější auto v poli. Možná, že jsme zatím byli nejchytřejší a vyhnuli jsme se problémům. Proto vedeme mezi jezdci i značkami. Uvidíme, jak se bude odvíjet druhá půlka roku, a jaký bude výsledný obrázek na konci roku. Myslím, že takhle je to dobré."

Vytisknout

Diskuze: Bylo DTM k BMW až moc shovívavé?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Christian Vietoris nevolil v přímém přenosu z Norisringu na adresu Ekströma zrovna pěkná slova

Kolegové mají porozumění pro vyjádření Vietorise o Ekströmovi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud