Toronto: Junqueira získal bod z 1. kvalifikace

ar1, 12. července 2003, 01:26 Google+

Bruno Junqueira z týmu Newman/Haas zajel v posledních minutách první kvalifikace nejrychlejší čas, kterým si vybojoval cenný bod do průběžného hodnocení jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Přesto, že déšť ohrožoval první kvalifikaci, Junqueira si dokázal zajistit první řadu při nedělním startu dalšího ročníku Molson Indy v Torontu a zisk již zmíněného bodu.

Junqueira se tedy spolehnul na velmi vysokou pravděpodobnost deště, vyjel v posledních chvílích kvalifikace na trať, která v této době byla volná jen pro něj a tento benefit dokonale využil. Dokázal stáhnout ještě téměř čtyři desetiny z předchozího nejrychlejšího času Paula Tracyho. Nová hodnota nejlepšího času zní 59.486 sekund při průměrné rychlosti (106.210mph).

Ať se stane při zítřejší (sobotní) druhé kvalifikaci cokoli, Junqueira nemůže odstartovat do závodu hůře, než ze druhé pozice.


Paul Tracy, druhý jezdec celkového hodnocení jezdců, zajel druhý nejrychlejší čas a zatím figuruje na druhé startovní pozici na provizorním startovním roštu. Právě Paul Tracy, místní hvězda, vedl po většinu této první kvalifikace, než ho překonal Bruno Junqueira.

Michel Jourdain junior s vozem týmu Rahal skončil dnes třetí s časem 1m00.002s s průměrnou rychlostí (105.296mph). Jen sedm tisícin ztratil na Jourdaina čtvrtý v pořadí, kterým je Oriol Servia s vozem týmu Visteon Patrick Racing, jenž zajel čas 1m00.009s s průměrnou rychlostí (105.284mph).

Vítěz závodu v Clevelandu, Francouz Sebastien Bourdais skončil až desátý.

Zajímavostí Grand Prix Toronta je nový jezdec, který zde prožije debut v Champ Car šampionátu. Je jím Brazilec, Alexandre Sperafico, jezdec, jenž nahradil v týmu Dale Coyne Gualtera Sallese.

Vytisknout

Diskuze: Toronto: Junqueira získal bod z 1. kvalifikace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Alex Sperafico, nový jezdec týmu Dale Coyne - anotační foto

Alex Sperafico, nový jezdec týmu Dale Coyne

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud