IndyCar v číslech, 1. část

iM3, 6. ledna 2007, 18:02 Google+

V čase, kdy se většina pilotů americké série oddává dlouhodobému volnu je příjem novinek pro fanoušky velmi chabý. Pojďme se tedy podívat na pár čísel, které souvisí s touto sérií.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IRL

Sdílejte článek

6+5+4+2
Rozmanitost kalendáře 2007 přináší divákům šest oválu s označením superspeedway (1,5 míle), pět klasických okruhů, čtyři krátké ovály (méně než 1,5 míle) a dvakrát zavítá IndyCar na superspeedway (2 a více mil)

17
Počet konaných závodů na oválu Texas Motor Speedway v průběhu deseti let, což je nejvíce v sérii. Castroneves v roce 2006 v Texasu podruhé vyhrál. V roce 2007 bude závod prodloužen o 50 kilometrů.

100
V kalendáři pro nadcházející sezónu se objeví všechny závody konané v roce 2006, tedy 100% úspěšnost.

3
Tři nové okruhy přibyly. Klasický okruh v Mid-Ohiu, městská trať v Detroitu a Iowa Speedway.

6
Číslo šest udává různý počet jezdců, kteří získali pole-position a vyhráli podnik v Kansasu. Stejnou různorodostí se může pochlubit i Nashville. V Michiganu triumfovalo pět různých pilotů v průběhu pěti let.

2
Vítězství za sebou, které si odnesl Scott Dixon z okruhu Watkins Glen v letech 2005 a 2006. Naopak Castroneves zde startoval dvakrát po sobě z pole-position. Jezdci týmu Andretti Green Racing Tony Kanaan a Marco Andretti vyhráli ve stejných letech na okruhu Infineon Raceway.

7
Závody konané na oválu Kentucky Speedway. Úřadující šampión Sam Hornish zde triumfoval jen dvakrát.

11
Tolikrát se konal slavný podnik Indianapolis 500 v sérii IndyCar. Castroneves je dosud jediným mužem, který zde dokázal 2x po sobě vyhrál (2001 a 2002). Z pole-position zde startovalo jedenáct různých jezdců.

1 a 1
Castroneves startoval z pole-position a týmový kolega Hornish vyhrál, úspěšný den sezóny 2006 v Richmondu pro stáj Rogera Penskeho. Stejný výsledek, avšak v obráceném pořadí se podařil i v roce 2005.

Foto: IRL

Vytisknout

Diskuze: IndyCar v číslech, 1. část

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Yu, Liu

Líder čínskeho tímu má veľký vplyv

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud