Jarek Janiš se již těší do Nürburgringu

ar1, 25. června 2003, 02:37 Google+

Jarek Janiš a Yannick Schroeder, jezdci českého týmu Superfund I.S.R. Charouz, se po delší přestávce opět těší na další boje o body v Mezinárodním šampionátu FIA F3000, který hostí Nürburgring.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Mezinárodní šampionát FIA F3000 měl po závodu v Monaku čtyřtýdenní přestávku a poslední červnový víkend pokračuje závodem na německém Nürburgringu. Oba jezdci týmu Superfund I.S.R. Charouz využili delší volno na odpočinek a zároveň fyzickou přípravu. Jarek Janiš také startoval v mistrovství ČR v Mostě a pak si dopřál týdenní dovolenou u moře. "Možná mi to nebudete věřit, ale byla to moje vůbec první dovolená. Závodím od útlého věku a nikdy na ni nezbyl čas. Pokud by si ale někdo myslel, že jsem se jenom tak válel na pláži, pak se mýlí. Hodně jsem se věnoval fyzičce, každý den jsem chodil běhat a také jsem hodně plaval," přiblížil Janiš svůj program. K nadcházejícímu závodu pak dodal: "Už se nemůžu dočkat závodu, přeci jenom přestávka byla dost dlouhá a už mě svrbí ruce. Bude to ale těžký víkend, obtížnost Nürburgringu tkví v tom, že musíte zatáčky najet přesně. Pokud jste malinko rychlejší, neudržíte stopu a hodně ztratíte, když jste ale pomalejší, tak ztrácíte také. Loni byl náš závod evropské série zrušen kvůli sněhu, letos snad nic takového nehrozí! Loňské tréninky byly ale i tak přínosné, protože jsem se naučil přestavěnou úvodní část okruhu. Před letošní sezonou už k zásadním změnám nedošlo, pouze byla mírně upravena šikana. Určitě chci získat další body a zkusit zaútočit na stupně vítězů, které mi zatím unikly."

Týmový kolega Yannick Schroeder měl podobný program: "V průběhu dlouhé přestávky jsem se věnoval hlavně tréninku fyzické kondice. Nyní se ale už nemůžu dočkat návratu do kokpitu, protože to jednoduše delší dobu bez jízdy v závodním vozu nemůžu vydržet! Nürburgring je náročný okruh a je škoda, že loni byl závod Euro 3000 kvůli počasí zrušen, protože se počítá každé odjeté kolo. Někteří naši soupeři tak budou mít výhodu. Asi nejobtížnější je úvodní přestavěná část trati, která působí poněkud nezvykle. Důležité bude najít dobré nastavení a zvládnout kvalifikaci, přestože se tam dá na rozdíl od Monaka docela slušně předjíždět - ale musíte mít dobře nastavený vůz. Mým cílem je, jako ve všech závodech, bodovat."

Před odjezdem do Německa provedl tým s oběma jezdci krátký funkční test obou vozů, který proběhl v pondělí 23. června na okruhu v Mostě. "Objeli jsme jen pár kol. Nešlo o testování, potřebovali jsme jen ověřit, zda vše funguje tak, jak má. I pro mě bylo příjemné si znovu osahat závodní vůz," řekl Janiš.


Tisková zpráva www.jarek-janis.cz
Vytisknout

Diskuze: Jarek Janiš se již těší do Nürburgringu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mika Salo míří do Champ Car? - anotační foto

Mika Salo míří do Champ Car?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud