Po francouzském závodě rozdávali tresty

Daniel Šupa, 4. července 2005, 22:18 Google+

Diskvalifikován byl Nelson Piquet, Juan Cruz Alvarez a Clivio Piccione. Potrestáni pro změnu Ernesto Viso a Alex Premat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Piquet jr., Nelson

Piquet jr., Nelson | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Brazilský pilot Piquet Jr. získal ve druhém francouzském závodě dva body za nejrychlejší kolo, přestože projel cílem s velkou ztrátou. Radost mi však překazili traťoví komisaři, kteří ho dodatečně diskvalifikovali.

Piquet zastavil brzy po startu v boxu s velkými vibracemi a podezřením na problémy se spojkou nebo převodovkou, Tým však poznal, že by mohlo jít o pneumatiky a všechny 4 vyměnil. Piquet se následně ocitl v boxech ještě jednou, ale závod nakonec dokončil alespoň s nejrychlejším kolem.

Toto však pravidla neumožňují, dovoleno je vyměnit ve druhém kratším závodě pouze tu pneumatiku, na které je defekt nebo je poškozená natolik, že je již nebezpečná. Za identický prohřešek byli potrestáni diskvalifikací také Alvarez a Piccione.

Ernesto Viso a Alex Premat budou v Silverstone startovat o deset míst hůře, než se kvalifikují. Takto potrestáni byli jezdci za své nebezpečné počínání a zaviněné kolize při závodech na okruhu Magny Cours.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: Po francouzském závodě rozdávali tresty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vyjadrenie prvej trojky - anotační foto

Vyjadrenie prvej trojky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud