Pikes Peak 225: Vítězství pod žlutými vlajkami

Daniel Šupa, 16. června 2003, 17:27 Google+

Scott Dixon zvítězil v nedělním závodě Pikes Peak Indy 225, když projel pod šachovnicovým praporkem v době žluté fáze.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Dixon využil dobré taktiky zastávek v boxech a pod ochranou dvou žlutých fází v samotném závěru závodu zvítězil již podruhé ve svých šesti startech v sérii IRL IndyCar. Tony Kanaan skončil druhý, ale byl v cíli velmi rozezlený. Dixonův týmový kolega Tomas Scheckter, který byl v závodě zpět, totiž Kanaanovi neuvolnil cestu při předjíždění tak rychle, jak si jezdec stáje Andretti Green Racing představoval. Na stupních vítězů Dixona a Kanaana doplnil Gil de Ferran z týmu Penske. Ten však byl po závodě velmi kritizovaný za způsob jízdy po restartu a souboj s navrátivším se Dario Franchittim.

„Nemyslím si, že bychom měli nejrychlejší vůz, ale dokázali jsme mít dobrý a čístý průběh závodu. Nepotřebovalo se tu tolik výkonu a dokázali jsme vydržet velmi dlouho s palivem,“ řekl vítěz Scott Dixon.

„Když jsme jeli s Tonym sami, byli jsme stejně rychlí, ale když jsme s dostali mezi soupeře, byli jsme o málo lepší. Vždy jsem měl drobnou rezervu a pokoušel jsem se mít někoho mezi námi,“ vrátil se ještě vítěz ke svému souboji s druhým Kanaanem.

Přestože Kanaan dokončil závod druhý, vede celkové hodnocení série právě před Dixonem. „Nejlepší co mohu udělat ve dnech, jako byl tenhle je to, zajet nejlepší možné místo, na které mám, a tou dnes bylo druhé místo,“ prohlásil Kanaan, který dále rozebíral své možnosti do konce sezony a spočítal si, že za předpokladu, že bude v každém závodě druhý, má reálnou šanci získat titul šampiona.

De Ferran předjel Franchittiho v okamžiku konce žluté fáze a jeho prohřešek bude pravděpodobně zkoumán u zeleného stolu. na pátém místě dokončil závod Sam Hornish Jr. a byl to nejlepší výsledek pro motor Chevrolet, který pohání jeho monopost Dallara. Tora Takagi uzavřel Tp 6.

Poprvé od 23. března se vrátil k závodům po zranění Dario Franchitti a odjel velmi dobrý závod. Jen o de Ferranovu drzost přišel o pódiové umístění.

Vytisknout

Diskuze: Pikes Peak 225: Vítězství pod žlutými vlajkami

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Le Mans: Další fotky ze závodu - anotační foto

Le Mans: Další fotky ze závodu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud