Monopost Lola je na světě

iM3, 15. února 2010, 21:36 Google+

Čtverka je kompletní, monopost Lola, jenž by mohl v roce 2012 vládnout okruhům a oválům série IndyCar, byl dnes představen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Lola vypustila do světa dva modely pod označením B12/00 a B12/01, oba sklízí nadšení u fanouškovské komunity, resp. má mnohem kladnější ohlasy, než nedávno představený projekt Delta Wing. Prozatím to vypadá, že co se týče oblíbenosti, vede projekt Swift (čtěte zde: Swift Engineering představil vozy IndyCar).

Modely B12/00 a B12/01 jsou v základu totožné, jediným rozdílem jsou aerodynamické prvky, které mají být uzpůsobené na různé druhy okruhů a oválů.

I Lola zkusila opepřit vozy futuristickým kořením, ačkoliv v základů zůstává u zavedeného mustru formulových monopostů.

Ani Lola nemohla opominout klasické konstruktérské otázky jako jsou bezpečnost, cena, lepší předjíždění a celková efektivnost oproti současným vozům Dallara.

Projekt z dílny konstruktérské společnosti Lola však nad konkurencí v jednom bodě vyniká. Monoposty mohou být lehce modifikovány do série IndyLigts. Zachováno zůstane šasi, monokok a palivový systém, ostatní má být vyměněno za komponenty IndyLights. Jaká výhoda z toho plyne? Především ulehčený přestup týmů z IndyLigts do IndyCar. Pokud se nějaký tým rozhodne postoupit o stupínek výše, bude to pro něj o poznání jednodušší krok. Nemluvě o tom, že kvalifikaci na Indianapolis 500 by mohlo absolvovat mnohem více jezdců.

Lola to myslí s IndyCar vážně, aby mohla monoposty stavět, plánuje přesunout část svých aktivit do USA, kde hledá nové zázemí, pravděpodobně v Indianapolis, kde má většina týmů svá sídla.

Vytisknout

Diskuze: Monopost Lola je na světě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dumbreck, Peter

Dumbreck a Krummem za Sumo Power Nissan

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud