Edmonton: Wilson letos poprvé vítězí

Petr Stejskal, 24. července 2006, 22:39 Google+

Vytáhlý Angličan měl na trati v Edmontonu poprvé trochu štěstí a po několika druhých místech vystoupil konečně na stupínek nejvyšší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Justin

Wilson, Justin | foto: Champ Car World Series

Sdílejte článek

Justin Wilson stihl za letošní sezónu předvést téměř všechno, ale jen ne vítězství. Stál na pole position, byl v čele závodů, skončil na pódiu a udržel se v boji o titul, ale vítězství v závodě bylo zatím určeno jen pro dvojici Bourdais - Allmendinger.

V Edmontonu si ale konečně spravil chuť a připsal si své letošní první vítězství. Před zraky více než 60 tisíc kanadských fanoušků předvedl výbornou jízdu a také díky perfektní strategii zastávek v boxech dojel na prvním místě.

Zpočátku to však vypadalo znovu na spanilou jízdu Sebastiena Bourdaise, který si vyjel pole position. Vedení přepustil na chvíli pouze při prvních zastávkách v boxech. Ty pomohly Wilsonovi, protože se díky týmové strategii vyhoupl na druhé místo před Tracyho a začal stahovat Bourdaise.

Ten měl poměrně slušný náskok, ale Wilson se nedal a v 54. kole si na lídra šampionátu vyšlápl a dostal se před něj. Vedení však převzal jen na 7 kol do doby než zajel znovu do boxu. Tam však musel ale i Bourdais, Tracy i Allmendiger. Těsně před tím se však Bourdais dostal do kolize s Taglianim, která pro Kanaďana znamenala stop a Sebastien pokračoval do boxu.

Po dobu odklízení Taglianiho vozu byla vyvěšena žlutá vlajka a při následujícím restartu se Wilsonovi podařilo udržet vedení. Tracy využil příležitosti a dostal se přes Serviu na čtvrté místo, ale nedlouho na to byla znovu vyvěšena žlutá fáze, a to kvůli havárii Nelsona Phillipe.

Restart v 73. kole se Wilsonovi znovu povedl a ihned si vytvořil mírný náskok před Bourdaisem a Allmendingerem, na čtvrté místo se znovu vrátil Servia který Tracymu vrátil předjetí z minulého restartu.

I když Wilsonovi již prakticky nezbýval žádny čas v Power-To-Pass, dokázal uhájit vítězství před dotírajícím Bourdaisem. Na pódiu je doplnil vítěz posledních 3 závodu A.J. Allmendinger.

Jasně se nám tak vyprofilovali 3 adepti na letošní titul. Sebastien Bourdais byl jasný od začátku, Justin Wilson byl černým koňem a A.J. Allmendinger je příjemným překvapením. Bitva o titul bude určitě ještě napínavá a pokračovat bude již tento týden San Jose, kde se také poprvé představí světu nové šasi pro příští sezónu - Panoz DP01.

Foto: ChampCar Media,Anthony Kent, USA LAT Photographic, Gavin Lawrence/LAT Photo

Vytisknout

Diskuze: Edmonton: Wilson letos poprvé vítězí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Andretti, Marco

Marco Andretti je s výsledkem spokojen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud