Piquet zajel fantastické kolo

Daniel Šupa, 5. května 2006, 23:13 Google+

Evropa - kvalifikace; V dnešní kvalifikaci na zítřejší delší závod při GP Formule 1 byl nejrychlejší přes dopolední problémy s motorem a velkému zdržení poměrně překvapivě, ale zaslouženě Piquet.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Piquet jr., Nelson

Piquet jr., Nelson | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Ihned po otevření okruhu se snažili jezdci získat nejlepší možný čas na pogumované a jen pomalu chladnoucí dráze po skončení druhého tréninku Formule 1. Vedení se nejprve ujal Lopez, kterého na čele ale v polovině kvalifikace vystřídal letošní debutant Franck Perera z týmu DAMS. Na čele se ještě pohybovali Hamilton (ART Grand Prix) a už v Imole rychlý Yoshimoto (BCN Competicion).

Přes snahu se ostatním dařilo sice čas Perery atakovat, ale pro jeho překonání jsme si museli počkat až na vedoucího jezdce průběžného pořadí, který zajel vynikající kolo 1:41,241. Své soupeře Brazilec zastínil, když měl k dobru přes 4 desetiny vteřiny, což je rozmezí, do kterého se vešlo následujících sedm jezdců! Navíc byl jeho dnešní čas o více než tři vteřiny rychlejší loňského pole position Giorgia Pantana. Do první řady se vedle něj postaví Perera, druhou řadu tvoří Hamilton a Yoshimoto, následuje Lopez s Prematem, Carroll s Lapierrem a Viso s Glockem.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: Piquet zajel fantastické kolo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Janiš pojede se Saleenem první závod

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud