Potvrzeno: Münnich s Mercedesy SLS AMG GT3!

iM2, 13. ledna 2012, 10:01 Google+

Německý tým Münnich mění Lamborghini za Mercedes. S SLS GT3 bude nastupovat především v MS GT1, ale i jiných sériích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Basseng/Jäger

Basseng/Jäger | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

"Pojedeme se dvěma stroji Mercedes Benz SLS AMG GT3. I nadále budeme reprezentovat velmi prémiovou značku," říká René Münnich, zakladatel, vlastník a šéf týmu. Vloni a předloni tým nastupoval s vozy Lamborghini Murcielago a v roce 2011 dokázal získávat vítězství a pódiová umístění. "Lamborghini je skvělé auto, ale je občas nevypočítatelné."

Formát závodního víkendu se nemění a týmy (každý reprezentující jednu značku) budou nastupovat proti sobě jak v kvalifikančím závodě (v sobotu) tak i nedělním hlavním závodě.

"Vedle jezdců zůstává také velmi důležitý samotný tým. Navíc přechod na vozy kategorie GT3 nám dává možnost nastupovat i do jiných podniků, jako jsou například 24 hodinovky, nebo také účastnit se jiných sérií. To bude možné díky tomu, že promotér šampionátu, SRO, bude vozy a vybavení na zámořské závody přepravovat pouze letady a ne lodí, jak bylo zvykem doposud," pokračuje Münnich.

Kdo bude v roce 2012 v Mercedesech sedět, je zatím otevřené. Jistý je zatím pouze Marc Basseng. "Chtěli bychom pokračovat s naším osvědčeným jezdeckým kádrem. O jezdcích ale rozhodneme až časem." Vloni jezdil za německý tým také například bývalý jezdec DTM, Marcus Winkelhock. 

 

Vytisknout

Diskuze: Potvrzeno: Münnich s Mercedesy SLS AMG GT3!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

BMW chce závodit s novým DTM i v Japonsku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud