Aurora vyvíjí BMW pro třídu GT1

iM2, 24. června 2010, 01:06 Google+

Anglický tým Aurora Racing Designs pracuje na vývoj vozu Alpina B6 (základní koncept pochází z vozu BMW 6). BMW ale zamítlo svoji účast na projektu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

V příštím roce by se mohlo ve FIA GT1 objevit spoustu nových aut. Německý výrobce sportovních vozů, Veritas, plánuje nasadit svůj model RS III. Teď se přidává britský tým Aurora, který pracuje na vývoj vozu Alpina B6. Stáj staví na voze třídy GT3, který již delší dobu po okruzích jezdí.

„Práce na voze pro třídu GT1 nás těší. Je to sice privátní projekt, ale od Alpiny máme slíbenou plnou podporu,“ říká šéf týmu Nicholas Galbraith, který v roce 2004 odešel od McLarenu a založil si vlastní tým.


Z tohoto modelu by měl vzniknout nový vůz GT1

„Pochopitelně bychom byli rádi, kdyby došlo k realizaci projektu, ale nejedná se o továrně podporovaný program. Byl by to spíš projekt firmy Alpina. Tento plán bychom podpořili stejně, jako jsme před pár lety podpořili projekt GT3. Je to projekt firmy Alpina, my jim pomáháme s technickými daty,“ vysvětluje angažování továrny BMW v celém projektu šéf pro motorport, Mario Theissen.

„GT vozy nejsou naším cílem. Strategií naší značky jsou cestovní vozy. Zde bychom chtěli využívat vozu BMW M3. Tento vůz byl vybrán pro prezentaci značky. Ale M3 není vůz pro třídu GT1. Proto nepodporujeme přímo tyto projekty,“ popisuje Theissen.
Vytisknout

Diskuze: Aurora vyvíjí BMW pro třídu GT1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Grosjean/Mutsch

Allemanna nahradí u Matechu Panis

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud