Casey Stoner trpí chronickou únavou

iMotorSport.cz / mediafax, 7. července 2009, 11:08 Google+

Australský motocyklista Casey Stoner se ve Spojených státech amerických podrobí vyšetření, které má odhalit příčiny jeho chronické únavy. V úterý o tom informovaly oficiální stránky světového šampionátu silničních motocyklů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Stoner se se záhadnou nemocí potýká už měsíc, po nedělní Velké ceně USA ve třídě MotoGP pak přiznal, že cítí závrať. "Není mi tak špatně jako v předchozích dvou závodech, ale stále to není ono," konstatoval pro web motogp.com. "V posledních kolech jsem se nedokázal pořádně soustředit a na konci závodu jsem se cítil jako omámený," vysvětlil.

Třiadvacetiletého jezdce Ducati navíc stále trápí levé zápěstí, jež si zlomil v roce 2003 a loni musel kvůli přetrvávajícím problémům znovu podstoupit jeho operaci. "Levou ruku jsem měl hodně unavenou, protože na okruhu v Kalifornii je spousta levotočivých zatáček. Zápěstí se mi navíc od zimní operace ještě nestihlo plně zotavit," ozřejmil. "Nyní musíme přijít na to, co vězí za mými problémy, protože závodit v takovém stavu není žádný med," dodal.

Navzdory všem problémům ale předvedl Stoner v Kalifornii solidní výkon. A to s náhradním motocyklem a bolestí ramena, ruky a žeber, která si pochroumal při pádu v sobotní kvalifikaci. Na uplynulý závodní víkend by však podle svých slov nejraději zapomněl.

Stoner nyní ztrácí na lídra šampionátu MotoGP Valentina Rossiho z Itálie, jenž skončil v Kalifornii druhý za Danim Pedrosou ze Španělska, 16 bodů.

Vytisknout

Diskuze: Casey Stoner trpí chronickou únavou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Spengler je rád, že byl druhý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud