Oschersleben: První triumf Kristensena

Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: Audi Sport Press

Kristensen získal 1. vítězství v DTM. Tomczyk v závěru kontroloval 2. pozici a úspěch Audi podtrhl 5. místem Ekström.

Start proběhl bez problémů a Martin Tomczyk udržel vedení před Tomem Kristensenem, Gary Paffettem, skvěle startujícím Albersem a Berndem Schneiderem, kterého však ve druhém kolem po souboji bok po boku překonal vedoucí jezdec šampionátu Ekström.

V 6. kole zamířili do boxů všichni tři vedoucí jezdci a vedení převzal Christijan Albers. O kolo později následovali i Albers s Ekströmem, kde rozhodovala práce mechaniků, ale pořadí se na čele nezměnilo.

V tu chvíli vedoucí Schneider zamířil do boxů také, ale při výjezdu kolidoval s Dumbreckem a poškodil si přední část svého Mercedesu. O několik kol později dostal penalizaci průjezdu boxem za omezení Brita s Opelem. Také Albers byl penalizován, ten však pro přejetí bílé čáry na výjezdu z boxů.

Zajímavá situace nastala kolem 13 kola, kdy dojela z počátku vedoucí čtveřice Frentzena, jenž však byl v tu chvíli regulérně ve vedení a jel jen jinou strategii. Po několika útocích šel nakonec Tomczyk do vedení a o chvíli později i Kristensen. Paffett tak úspěšný při předjíždění nebyl a ztratil kontakt s vedoucí dvojicí.

Po sérii druhých zastávek si vyměnili oba jezdci Audi pozice. Kristensen si výbornými koly vyjel vedení. Na druhém místě tak následoval Tomczyk, dále Paffett, Reuter, Ekström a Aiello. Ve 26. kole skončil závod v boxech pro Bernda Schneidera, když byl jeho vůz zatlačen do boxů.

Vedoucí dvě Audi od sebe dělilo kolem 5 desetin vteřiny. Reuter se stále více přibližoval Paffettovi a schylovalo se k bitvě o poslední stupeň vítězů. Také dvojice Ekström a Aiello jela v rozmezí 7 desetin vteřiny. Tak se v závěrečné fázi rozdělilo čelo pole do tří dvojic.

K přímému duelu však došlo již jen při souboji o třetí pozici. Paffett chyboval a vyjel z dráhy. Reuter jeho zaváhání okamžitě potrestal. Mercedes tak letos poprvé nebyl mezi prvními třemi a naopak se na stupně vítězů postavil poprvé jezdec s vozem Opel.

Jarek Janiš musel odstoupit 3 kola před cílem. Důvodem byl podle jeho slov defekt zadní pneumatiky po lehkém kontaktu s týmovým kolegou Berndem Mayländerem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu