Castroneves ovládl úvodní tréninky

Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: Marlboro Team Penske

Helio Castroneves upoutal pozornost médií hned v prvních dvou úvodních trénincích na nedělní závod Menards AJ Foyt Indy 225 v Milwaukee.

Castroneves jezdící v barvách týmu Marlboro Penske a vozem Dallara Toyota, zajel s nejvyššími rychlostmi top umístění v obou trénincích. Ve druhém tréninku dokonce již pokořil hranici 22 sekund, když zajel 21,9922s. Nyní jezdce čekají zbývající dva tréninky před samotnou kvalifikací.

„Jsem velmi spokojený,“ řekl Castroneves. „Tento ovál není jen místo, kde jsem poprvé vyhrál pole-position, ale také jsem zde poprvé stanul na pódiu. Je to obtížná trať, Obzvlášť tím, že je velmi plochá se sklonem jen 9 stupňů. Naše vozy jsou velmi citlivé na vítr, poznali jsme to ve srovnání s testy, které jsme zde jeli, tenkrát zde nefoukal vůbec. Dnes to zamávalo s mnoha jezdci. Naštěstí jsme dnes našli dobré nastavení vozu, ale pořád nám chybí rychlost, kterou hledáme.“

Druhý nejrychlejší jezdec byl úřadující šampión Scott Dixon, jenž zajel nejrychlejší čas v ranním tréninku rychlostí 165,799 mp/h.


Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu