Koncept FJ Cruiser do výroby

FJ Cruiser

FJ Cruiser | foto: Toyota

Toyota oznámila na autosalonu v Chicagu, že nový vůz bude u prodejců již počátkem roku 2006.

V roce 2003 byl představen koncept FJ Cruiser s velkým úspěchem, především u mladé generace. Koncept se odvolával na legendární model FJ 40, ze kterého převzal řadu charakteristických prvků, jako širokou mřížku masky se zakomponovanými jednoduchými světly, svislé přední sklo a bíle lakovanou střechu.

Následník je postaven s cílem uspokojit klientelu toužící po voze pro volný čas, který se neztratí v žádném terénu. Design nese mladistvý a hravý styl. Toyota vychází vstříc mladé generaci a ve své tradici spoléhá na své dědictví ve spolupůsobení dnešních potřeb trhu. Jak říká generální manažer divize Toyota Don Esmond: „FJ Cruiser se vypořádá s každou překážkou a při nízké ceně bude velkým lákadlem pro mladé zájemce.“

Vůz bude osazen skutečně silným šestiválcem o objemu 4000 ccm a výkonu 245 koní. Pohon 4x2 i 4x4 bude zajištěn pětirychlostní automatickou převodovkou a nebo šestirychlostní manuálně řazenou převodovkou v případě verze 4x4.

Chybět nebude veškerá elektronická podpora zajišťující kontrolu stability (VSC), kontrolu trakce (TRAC), systém ABS s distribucí brzdné síly (EBD) a další.


Foto: Toyota

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu