Star Wars hýbe světem, Dodge představil flotilu na podporu sedmého dílu

Dodge připravil speciální flotilu na podporu sedmého dílu Star Wars

Dodge připravil speciální flotilu na podporu sedmého dílu Star Wars | foto: Dodge

Pokud jste fanouškem ságy Star Wars, určitě máte napsáno v kalendáři datum premiéry již sedmého pokračování. Hvězdné války si neoblíbili pouze lidé, ale také americké automobilky. Například nyní Dodge představil flotilu na podporu Star Wars VII: The Ford Awakens (Síla se probouzí).

Zmíněná flotila, složená z Dodge Viper ACR, Challenger a Charger SRT Hellcat, se vydá hlídkovat do losangeleských ulic již tento víkend. Dodge Challenger SRT Hellcat a Charger SRT Hellcat jsou oděny do kabátku prvního řádu Stormtrooperů – přesněji to znamená bílý odstín s černými akcenty a tónovanými skly. Oba modely mají pod kapotou pochopitelně 6,2litrový osmiválec o výkonu 717 koní a točivém momentu 880 Nm. Díky těmto parametrům zajedou čtvrt míli za 11 sekund a dosáhnou maximální rychlosti 328 km/h.

Kdežto černý Dodge Viper ACR je vůdcem smečky a pro změnu si vzal inspiraci z Kylo Rena. Viper ACR pohání 8,4litrový desetiválec o výkonu 645 koní a točivém momentu 812 Nm. Krom toho nabídne také karbon-keramické brzdy Brembo a okruhově naladěné nastavitelné odpružení Bilstein se závodními pružinami. Americká Zmije disponuje i minimalistickým interiérem a speciálními 19palcovými litými koly s vysoce výkonnými pneumatikami Kumho Ecsta V720.

Pokud chcete sledovat zmíněnou flotilu v reálném čase, zadejte na sociální síti Twitter následující hashtagy - #Dodge a #TheForceAwakens. Obyvatelé Los Angeles mají tu výhodu, že si dle toho najdou jejich aktuální polohu a mohou se tak s nimi posléze vyfotit.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu