Nový Lexus IS 300h: luxusní hybrid myslí na řidiče a spolujezdce

lexus is

lexus is | foto: Lexus

Interiér vozu IS táhne. „Ergonomie a funkčnost“ jsou hlavními znaky nového sedanu

Hlavní prioritou vývoje nového IS mělo být vytvoření luxusního sedanu s neopakovatelným prožitkem z jízdy, založeném na kombinaci kultivovanosti, jízdních vlastností a ergonomičnosti interiéru.

Novinka přinesla nižší a sportovnější polohu řidiče během jízdy, volant a přístrojový panel pak inspiraci v supersportovním LFA. Perforovaná kůže umožňuje příjemný a především pevný úchop volantu, na něm umístěné páčky pak koordinované ovládání multimediální soustavy společně se zobrazováním přístrojů pro řidiče a 7" obrazovky. Zajímavý je multifunkční ukazatel „Innovate“ před řidičem s pohyblivým středovým kroužkem, skvělou oporu zajistí nová sedadla s integrovanou pěnovou konstrukcí, novinkou jsou též elektrostatické spínače pro ovládání klimatizace v rozmezí 0,5 stupně Celsia pohybem ruky nahoru a dolů.

Zde se již však dostáváme do celkově bohatší výbavy F SPORT. Co se týče prostornosti, stává se vrcholem třídy. Prodloužením rozvoru o 70 mm získali spolucestující na zadních sedadlech podstatných 50 mm navíc, 85 mm na kolena je tak více než dostačující. Zbývajících 20 mm připadlo na vrub zavazadlovému prostoru, který nabízí prostor 450 litů.

Pode dnem umístěné akumulátory hybridního motoru čerpali z poznatků automobilky Toyota. Materiály a dílenské zpracování dávají poznat pozornosti a pečlivosti, kterou je automobilka Lexus proslulá.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu