Koncept Dodge Zeo s elektrickým pohonem

Zeo

Zeo | foto: Chrysler LLC

Po vzoru ostatních značek, ani Dodge, jedna ze značek koncernu Chrysler, nechce zůstat pozadu a veze se na vlně obliby ekologických vozů. Proto si dnes krátce představíme koncept Dodge Zeo, čtyřmístný čtyřdveřový sportovní hatchback s konfigurací sedaček 2+2.

Koncept vizuálně vyjadřuje oblibu robustních a svalnatých tvarů, což jsou typické znaky a obvyklý vzhled vozů značky Dodge. Přesto přináší koncept Dodge Zeo nový, mladistvý duch do segmentu muscle cars 21. století.

Koncept je navržen a sestrojen tak, aby poskytl maximální požitek z jízdy, ale jeho zvláštností a přínosem ekologii je použitý typ pohonu. Pod kapotou vozu totiž netepe žádný spalovací motor; o pohon konceptu se stará jen systém elektromotoru, který získává energii z lithium-ionových baterií. Jejich kapacita postačuje na dojezd minimálně 250 mil, tedy 400 kilometrů.

Narozdíl od obdobných vozů tohoty typu se koncept Dodge ZEO vyznačuje větší prostorností - dokáže relativně pohodlně přepravit čtyři dospělé pasažéry a disponuje i čtyřmi dveřmi pro jejich bezproblémový nástup.

Specifikace:
Délka:  4390 mm
Šířka:  1743 mm
Výška:  1290 mm
Rozvor: 2792 mm

Zdroj: Chrysler LLC

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu