Jaguar představil novinku XK convertible

XK convertible

XK convertible | foto: Ford Motor Company

Jaguar odhalil novinku, po představení XK coupé následuje XK convertible. Model, který právě vyjíždí z výrobní linky v Bronwichi oslavují stovky zaměstnanců.

Tento model má být klíčovou události pro novou éru luxusní a sportovní značky Jaguar. XK convertible má technicky pokročilou hliníkovou konstrukci s vynikající tuhostí a minimální hmotností, celý kolos váží pouhých 1635 kg, což je méně než jeho předchůdci nebo konkurenční auta. Látková střecha se stahuje elektricky za méně než 18s a je uložená pod hliníkový kryt za cestujícími. Pro bezpečnost jsou v případě nehody použity dva skryté vystřelovací ochranné oblouky.

Použitá pohonná jednotka má 300 koní, jedná se o klasický 4,2 litrový agregát s osmi válci a automatickou převodovkou s možností řazení na volantu. Zrychlení na stokilometrovou rychlost udává výrobce za 6,3 sek., maximální rychlost je potom omezena na 250 km/h.

Design byl navržen pro elegantní a zároveň sportovní vzhled jak se u Jaguaru sluší a patří. Svou premiéru si odbude na Detroitském autosalonu NAIAS v tomto měsíci.

zdroj: Ford motor company

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu