Vozy Škoda Enyaq iV ve službách českého předsednictví EU "vycucaly" na půl minuty Temelín

Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV | foto: Škoda Auto

K přepravě vrcholných politiků v rámci předsednictví EU posloužila flotila 55 elektrických SUV Škoda Enyaq iV. Celkem tyto vozy najezdily více než 120 tisíc kilometrů. Z veřejných nabíjecích stanic elektromobily celkem spotřebovaly 20 978 kWh energie, získaných během 1 085 nabíjení. Většina nabíjení (88,3 %) proběhla na DC nabíjecích stanicích.

Českou republiku při jejím předsednictví EU reprezentovala i flotila elektrických vozů značky Škoda. Úřadu vlády bylo zapůjčeno 55 vozů Enyaq iV 80x s pohonem všech kol, v barvě černá Magic a interiérem EcoSuite z udržitelných materiálů. Tyto automobily sloužily k přepravě delegátů na zasedání summitu a neformálních Rad EU, což znamenalo intenzivní službu zejména v ulicích hlavního města.

Celkem flotila najezdila 120 257 km a nejvyšší nájezd u jednotlivého vozu překročil 4 000 kilometrů. Kromě wallboxů nainstalovaných v garážích specializovaného útvaru Policie ČR, řidiči využívali zejména veřejné nabíječky dostupné prostřednictvím služby Chargee, včetně nabíjecího hubu, který vznikl u Kongresového centra,“ uvádí Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení automobilky Škoda Auto.

img-responsive

Škoda Enyaq iV 80 | foto: Lukáš Suchý, AutoRoad.cz

Na veřejných nabíječkách absolvovala flotila vozů Enyaq iV drtivou většinu nabíjení. Celkem jich proběhlo 1 085 na 101 stanicích a bylo využito 20 978 kWh elektrické energie. Převážnou část, 88,3 % veškerého nabíjení, obstaraly DC rychlonabíjecí stanice využívající stejnosměrného proudu. Na pomalejších AC nabíječkách, fungujících na bázi střídavého proudu, doplnila elektrická flotila 8 % energie. Nejmenší část, 3,7 % spotřebované energie, zajistily superrychlé nabíječky HPC, které jsou schopné nabít baterii modelu Enyaq iV 80x na 80 % její kapacity podle podmínek už za 36 minut.

Jaderná elektrárna Temelín, obecně často nazývaná Temelín, je elektrárna s největším instalovaným výkonem v Česku. Její celkový systémový výkon je 2 172 MW. To známá, že je schopný vyrobit tolik elektrické energie, kolik spotřebovalo všech 55 elektrických SUV Škoda Enyaq iV na ujetí 120 257 km za pouhých 35 sekund.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu