Star Rally Historic se hlásí podvanácté o slovo

Roman Ordelt, 19. července 2019, 19:36 Google+

Pořadatelé Barum Czech Rally Zlín zveřejnili zvláštní ustanovení k vloženému závodu historických automobilů pod názvem Star Rally Historic. Ta se pojede již podvanácté v termínu 16. – 17. srpna 2019 a podobně jako v předchozích letech bude startovní pole rozděleno na měřenou část zařazenou do Autoklub Mistrovství České republiky v historické rally 2019 a na volnou demonstrační jízdu Rally legend. Na posádky čeká porce necelých 90 ostrých kilometrů rychlostních zkoušek, přičemž „legendy“ nepojedou v sobotním programu závěrečnou RZ Semetín.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rally historických automobilů se těší stále větší oblibě nejen mezi fanoušky, ale i u soutěžních posádek. Předpokládá se více než pět desítek soutěžících přihlášených do měřené soutěže letošní Star Rally Historic a dále přes třicet vozů účastnících se demonstrační jízdy Rally Legend. Letošní ročník vychází z loňského schématu, kdy soutěž poprvé opustila centrum Zlína a zázemí nalezla v otrokovickém areálu společnosti ZLIN AIRCRAFT, kde je opět umístěna i servisní zóna. Prezentace posádek a výdej itinerářů bude zahájen již ve středu 14. srpna odpoledne, čtvrteční den proběhne ve znamení seznamovacích jízd po úsecích rychlostních zkoušek. V servisní zóně proběhne v pátek 16. srpna od 7:30 do 11 hodin technická přejímka. Slavnostní start se uskuteční ve 14 hodin na náměstí Míru před zlínskou radnicí. Historické vozy se objeví po 19. hodině na divácké Super rychlostní zkoušce v ulicích krajského města, kde se dostanou tisícovky diváků do potřebného varu před startem soudobých soutěžních vozů.

Soutěžní posádky Star Rally Historic absolvují v sobotu 17. srpna klasické úseky rychlostních zkoušek Březová, Semetín, Halenkovice a Kostelany. Na samotný závěr soutěže je čeká ještě druhý průjezd úseky Březová a Semetín. Sobotní část bude proložena třemi servisními pauzami, po závěrečné erzetě na Vsetínsku pojedou soutěžící přímo do centra Zlína, kde je čeká po deváté hodině večerní na náměstí Míru před radnicí cíl soutěže. Celkem měří dvanáctý ročník Star Rally Historic 380 km a obsahuje celkem 7 rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce necelých 90 km.

Loňské prvenství bude obhajovat Vlastimil Neumann na voze Ford Escort RS Cosworth, který vévodí republikovému šampionátu historiků v kategorii 5 po pěti odjetých soutěžích z osmidílného kalendáře. Zvláštní ustanovení, kde najdete všechny základní informace k Star Rally Historic, si můžete stáhnout na webové stránce www.czechrally.com. Bylo spuštěno přihlašování posádek, které bude ukončeno v neděli 28. července. Příznivci historických vozů se mohou těšit na kvalitní startovní pole, ve kterém nebudou chybět ani zahraniční posádky.

Vytisknout

Diskuze: Star Rally Historic se hlásí podvanácté o slovo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Auto Show Slovakia Ring (SVK)

Tomáš Kostka potvrdil start na letošní barumce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud