Kůrovec přidělal vrásky na čele pořadatelům Rally Vyškov

RallyZone.cz, 19. dubna 2019, 16:09 Google+

Nebylo by to ono, kdyby všechno klapalo tak, jak bylo v plánu. Výjimkou není ani letošní ročník Rally Vyškov. Nastaly totiž komplikace v podobě nucené změny trati.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Původně byly v plánu čtyři rychlostní zkoušky, avšak po několika letech navrátivší se atraktivní test „Kuchlov“ musel být kvůli kůrovcové kalamitě na Jižní Moravě dodatečně zrušen, protože plánovaná trasa zasahovala do oblasti těžby a následné přepravy napadeného dřeva. Proto musela být pozměněna koncepce trati nadcházející vyškovské rally. Celkově se tedy bude soutěžit na třech měřených testech, z nichž jeden se pojede třikrát a dva dvakrát. Vše ostatní zůstává beze změn.

„Původně jsme s přípravou tratě začali již v prosinci. Vytipovali jsme si pět úseků rychlostních zkoušek, z čehož tři byly tradiční, jeden byl nový a jeden staronový. Od nového úseku jsme museli rovnou upustit, protože jsme se setkali s nepochopením jedné z obcí a staronový Kuchlov jsme museli opustit kvůli těžbě dřeva po kůrovcové kalamitě. Zůstaly nám nakonec tedy tři tradiční rychlostní zkoušky – Podivická, Račická a Ivanovická brána,“ vysvětluje komplikace předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ladislav Petráš.

Kromě výše zmíněného přichází z Vyškova dále už jen pozitivní zprávy. Jsou již schváleny veškeré tratě rychlostních zkoušek, přejezdy a objízdné trasy od obcí a institucí. Současně také hlavní činovníci soutěže a jednotlivých rychlostních zkoušek úspěšně absolvovali školení a získali licence potřebné pro výkon svých funkcí. Momentálně pořadatelé z Hanáckého rally klubu v AČR čekají na schválení zvláštních ustanovení, jež budou následně zveřejněny.

Veškeré informace o Rally Vyškov 2019 jsou dostupné a budou postupně aktualizovány na oficiální webové stránce soutěže www.rallyvyskov.cz. Sledovat můžete také facebookový profil Rally Vyškov.

Bc. Lukáš Chum, tiskový mluvčí

Vytisknout

Diskuze: Kůrovec přidělal vrásky na čele pořadatelům Rally Vyškov

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Kopná v galerii Jana Duška

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud