Mikuláš Rally uzavře opět soutěžáckou sezonu

Roman Ordelt, 20. listopadu 2018, 09:41 Google+

Divácky oblíbená MIKULÁŠ RALLY ve Slušovicích ukončí úspěšnou sezonu českého rallysportu. Devátý ročník se pojede v sobotu 8. prosince 2018 a pořadatelé kolem rodiny Minaříků hlasí pro letošní rok dvě podstatné změny. Umístění servisní zóny bude v novém prostředí na začátku Slušovic a start byl posunut již na hodinu před polednem. Závěrečná soutěž zapsaná v kalendáři Autoklubu České republiky se uskuteční jako volný podnik charakteru exhibice. Pořadatelé z Rallysprint klubu v AČR Podkopná Lhota připravili trať ve stejné podobě jako v předchozích letech, měří celkem 55 km a obsahuje 5 rychlostních zkoušek na dvou osvědčených úsecích s názvy Dostihovka okruh a Fagus Lípa v celkové délce 29 km. Zvýšený důraz je kladen v přípravě slušovické show na bezpečnost diváků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Termín Mikuláš Rally se nemění, jedeme tradičně týden po Pražském rallysprintu. V otázce zvýšení bezpečnosti dojde k úpravám dvou diváckých míst na okruhu kolem dostihové dráhy za základě loňských zkušeností. Jedná se o místo na tzv. koupališti naproti sudu a poté prostor kolem skoku a následné odbočení pod obcí Březová. Na prvním místě postavíme tribunu a prostor oplotíme. Místo jsme vyhodnotili jako velmi nebezpečné, neboť v loňském roce hrozilo při třetím průjezdu vzhledem k neukázněným a silně podnapilým divákům zastavení rychlostní zkoušky. Divácké místo pod Březovou pořadatelsky posílíme. Věříme, že fanoušci budou letos ukáznění a přispějí ke hladkému průběhu závodu,“ pověděl Josef Minařík, předseda organizačního výboru   

Nejpodstatnější změnou je umístění servisní zóny. Ta se bude nové nacházet na začátku Slušovic, ulice k Teplinám, bývalé skleníky. „Servisní zázemí bylo v nedůstojných podmínkách, auta byla rozmístěna na více místech a dalším důvodem byl nevyhovující prostor při vzrůstajícím zájmu posádek. Na začátku Slušovic jsme našli u bývalých skleníků krásnou vybetonovanou plochu, navíc vše na jednom místě. Nyní se nám zde bez problémů vejde přes 60 vozů a zázemí pro jednotlivé týmy. Uvažovali jsme ještě nad variantou letiště Bílá Hlína, ale od této možnosti jsme ustoupili vzhledem k povětrnostním podmínkám, případné sněhové pokrývce a náročné sjízdnosti pro servisní kamiony,“ upřesnil Josef Minařík. Další změnou je dřívější start, který pořadatelé posunuli na 11 hodin dopoledne. „Začneme dříve. Nehrajeme si z nostalgie na čísla jako dříve, kdy jsme startovali 12.12. ve 12:12 hodin. Chceme, aby se celá soutěž odjela za světla, zároveň  byla i bezpečnější pro diváky,“ řekl šéf organizačního výboru.

Administrativní přejímka a výdej itinerářů proběhnou již v pátek 7. prosince ve večerních hodinách v penzionu Kopná v Podkopné Lhotě. Během sobotního dopoledne se uskuteční technické přejímky v bývalých dílnách A.T. Motosport za fotbalovým stadionem a dále seznamovací jízdy (7 – 10 hodin). Ředitelství rally je umístěné opět v nové administrativní budově firmy Fagus v Nových Dvorech. První vůz vyjede na trať v 11 hodin při výjezdu ze servisního parkoviště, cíl soutěže je situován na stejném místě v 15:10 hodin. Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen proběhne tradičně v Derby clubu (sud) u dostihové dráhy ve Slušovicích. Propustnost tratě činí 70 posádek, přičemž uzávěrka přihlášek pro soutěžící je stanovena na pátek 30. listopadu. Pořadatel zdůrazňuje, že přijme přihlášku na závod pouze v případě, že bude tato přihláška doprovázena potvrzením o zaplacení vkladu. „Počítáme s přihlášením zhruba sedmdesáti posádek. Z předních jezdců se objeví například Miroslav Jakeš, Martin Březík (oba Škoda Fabia R5) nebo Antonín Tlusťák. Co se týče vozového parku, mohou startovat všechna vozidla, co mají platnou homologaci a prošla povinným testováním. Zkrátka od soudobých vozů až po historické vozy,“ uzavřel Josef Minařík.

V těchto dnech byla zveřejněna po schválení Autoklubem České republiky zvláštní ustanovení, najdete je na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz, www.autosport.cz. Soutěžící si mohou na uvedených webových stránkách rovněž stáhnout přihlášku. Fanoušci rallysportu se mají druhou prosincovou sobotu ve Slušovicích při rozloučení s letošní sezonou opravdu na co těšit!

 

Vytisknout

Diskuze: Mikuláš Rally uzavře opět soutěžáckou sezonu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Rally Australia: Soutěž vyhrál Latvala, Ogier a Toyota slaví tituly

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud