IMSA: Ford expanduje, na Sebring chystá tři vozy

iM3, 3. března 2017, 07:27 Google+

Již za čtrnáct dní se na okruhu Sebringu uskuteční tradiční dvanáctihodinový závod v rámci série IMSA SportsCar Championship. Tovární tým Ford nakonec nasadí o jeden vůz navíc.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford GT

Ford GT | foto: ROLEX

Sdílejte článek

Tým Chipa Ganassiho nastoupil do úvodní čtyřiadvacetihodinovky v Daytoně se čtyřmi vozy GT. Dva patřily do americké série a další dva byly z Mistrovství světa vytrvalostních závodů. Po zbytek sezony IMSA už měly zůstat jen dva domácí fordy, nicméně všechno je jinak. 

Olivier Pla a Stefan Mücke, kteří absolvují kompletní sezonu WEC, dorazí znovu na Floridu a v Sebringu nastoupí s Fordem číslo 68, v němž se budou střídat s Billy Johnsonem. Čtvrtý vůz Harryho Tincknella a Andyho Priaulxe zůstane ve Velké Británii.

„Je to další skvělá příležitost spolupráce našich týmů pro WEC a IMSA, díky které můžeme sdílet důležitá data. Neexistuje mnoho příležitostí takto spolu závodit a pokud se ta šance naskytne, snažíme se ji využít na maximum,“ prohlásil Chip Ganassi.

Ford vyhrál předchozí čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně, o polovinu kratší závod v Sebringu je jeho dalším cílem. Loni nasadil Ford jen dva vozy, přičemž nejlepšího výsledku, pátého místa, dosáhli Scott Dixon, Ryan Briscoe a Richard Westbrook.

Nasazení čtvrtého vozu brání příprava na kolektivní testování WEC, které se uskuteční čtrnáct dní po Sebringu na italském okruhu Monza.

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Ford expanduje, na Sebring chystá tři vozy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

AKKA-ASP Team

Z GP2 do Blancpain GT. AKKA-ASP a další představují své jezdecké sestavy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud