WEC: Úřadující šampion série Super Formula má nakročeno do Toyoty

iM3, 1. března 2017, 07:52 Google+

Závodník Yuji Kunimoto vyhrál loňskou sezonu japonské formulové série Super Formula a rázem se dostal do hledáčku továrního týmu Toyota v Mistrovství světa vytrvalostních závodů, která hledá kandidáty do třetího prototypu ve Spa a v Le Mans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vozy týmu Toyota Gazoo Racing

Vozy týmu Toyota Gazoo Racing | foto: Toyota Motorsport GmbH

Sdílejte článek

Teprve šestadvacetiletý Kunimoto už letos dvakrát testoval Toyotu TS050 Hybrid. Ve Španělsku se o stísněný kokpit toyoty dělil s krajanem Ryem Hirakawou, který loni nahlédl do světa prototypů a s vozem LMP2 ukořistil v ELMS jedno vítězství ze dvou startů.

Jediným potvrzeným jezdcem ve třetím prototypu Toyota je ovšem Francouz Stephane Sarrazin, který uvolnil celosezonní místo nově příchozímu Argentinci Jose Maria Lopezovi, a stal se členem dvouzávodního programu třetí toyoty. Horkými kandidáty na Sarrazinovy kolegy jsou pak právě Kunimoto a Hirakawa.

Oba mají bohaté zkušenosti z japonských seriálů Super Formula a Super GT. Kunimoto si loni dvěma výhrami zajistil titul a porazil přitom trojnásobného vítěze 24h Le Mans André Lotterera, jenž letos ve FIA WEC přestoupil k týmu Porsche. Kunimoto mimo jiné startoval v Super GT, kde si zajistil jedno vítězství a celkové čtvrté místo v konečném hodnocení.

Kunimoto a Hirakawa budou pokračovat v japonských sériích i letos. Nicméně některé závody termínově kolidují s možnými programy v Evropě.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Úřadující šampion série Super Formula má nakročeno do Toyoty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Nákres prototypu Ginetta pro LMP1

WEC: Prototyp Ginetta LMP1 bude mít pohonné jednotky od ladičů motorů F1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud