IMSA: Cadillac ovládl navzdory zpomalení kolektivní testy v Sebringu

iM3, 24. února 2017, 09:17 Google+

Nové prototypy Cadillac DPi-V.R stále udržují nedosažitelné tempo pro své soupeře. Přestože komisaři v rámci Balance of Performance zasáhli do výkonu těchto prototypů, první testovací den na okruhu Sebring patřil této značce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Action Express Racing

Action Express Racing | foto: ROLEX

Sdílejte článek

Komisaři série IMSA SportsCar Championship zasáhli do výkonu prototypů Cadillac, které dominovaly uplynulé čtyřiadvacetihodinovce v Daytoně. Nicméně i tak tyto vozy zajely absolutně nejrychlejší časy v kolektivním testování v Sebringu, kde se v březnu uskuteční tradiční dvanáctihodinovka.

Nejrychlejší čas zajel Filipe Albuquerque z týmu Action Express Racing. S hodnotou 1:49.759 byl dokonce o vteřinu a půl rychlejší než loňský vítěz kvalifikace. Albuquerque za sebou s rozdílem tří deseti nechal týmového kolegu Dana Camerona a třetí místo patřilo Jordanu Taylorovi.

Prototypy Cadillac se jako jediní dostaly pod hodnotu jedné minuty a jednapadesáti vteřin. Ostatní vozy dosahovaly úrovně z loňského roku a nejrychlejším konkurentem byl Ligier JS P217 v rukou Oliviera Pla – 1:51.313.

V kategorii GTLM si pomyslné vítězství odnesl Ford, který obsadil první dvě příčky. V Sebringu mimo jiné plánuje nasadit třetí vůz, byť oficiálního potvrzení bychom se měli dočkat v průběhu příštího týdne.

V kategorii GTD byl nejrychlejší Colin Braun s Porsche 911 a v kategorii PC zajel nejlepší čas Scott Mayer z týmu Starworks Motorsport.

Výsledky prvního testu
Výsledky druhého testu

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Cadillac ovládl navzdory zpomalení kolektivní testy v Sebringu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ricky Taylor

Vítěz 24h v Daytoně získal sladkou odměnu, testoval monopost IndyCar

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud