Vítěz 24h v Daytoně získal sladkou odměnu, testoval monopost IndyCar

iM3, 24. února 2017, 07:28 Google+

Ricky Taylor dostal jako odměnu za své výkony na scéně sportovních vozů možnost otestoval monopost IndyCar úřadujícího šampiona Simona Pagenauda.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ricky Taylor

Ricky Taylor | foto: Cadillac

Sdílejte článek

Ricky Taylor má na kontě šest vítězství v šampionátu IMSA SportsCar Championship s prototypem Chevrolet. Sedmou výhru přidal před necelým měsícem v Daytoně s prototypem Cadillac a jako odměnu za výkony pro amerického výrobce General Motors se mu dostalo příležitosti otestovat monopost IndyCar s motorem Chevrolet.

Zatímco Taylorův bratr Jordan a další týmy testují v Sebringu na březnovou dvanáctihodinovku – druhý podnik letošní sezony IMSA, Ricky Taylor zamířil na nedaleký ovál v Homesteadu, kde v tým Penske vyzkoušel závodní speciál s otevřeným nebem nad hlavou.

Taylora proškolil úřadující šampion Simon Pagenaud a přítomni byli i Penskeho další jezdci Helio Castroneves a Juan Pablo Montoya. Taylor naposledy usedl do monopostu před sedmi lety v době svých začátků.

„Přítlak vozu je neuvěřitelný. V kombinaci s účinnými brzdami, bez kontroly trakce, bez elektronických pomůcek a bez posilovače řízení je to naprosto odlišná technika, než na kterou jsem zvyklý,“ prohlásil osmadvacetiletý Taylor.

Tým Penske patří ke špičce startovního pole IndyCar, nicméně Taylorův test byl jen odměnou. Přestože udělal na tým dojem a možná se v budoucnu naskytne možnost dalšího testu, Ricky Taylor se soustředí na scénu sportovních vozů u týmu svého otce a příležitostně v Mistrovství světa vytrvalostních závodů.

Vytisknout

Diskuze: Vítěz 24h v Daytoně získal sladkou odměnu, testoval monopost IndyCar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mercedes-AMG DTM

DTM má za sebou první testy letošní sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud