WEC: Dánský tým Young Driver AMR překvapivě končí, titul obhajovat nebude

iM3, 21. února 2017, 07:56 Google+

Dánská stáj Young Driver AMR navzdory loňskému vítězství v poháru jezdců a týmů odchází ze scény. Šampionát FIA WEC tak bude ochuzen o zkušenou organizaci, naštěstí nikoliv o závodní vůz Aston Martin.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Aston Martin Vantage V8 posádky Sorensen, Thiim

Aston Martin Vantage V8 posádky Sorensen, Thiim | foto: Aston Martin Racing

Sdílejte článek

Týmem Young Driver AMR prošla od založení v roce 2010 řada známých jezdců včetně Tomáše Engeho. Po loňském celkovém vítězství Nickiho Thiima a Marca Sorensena v Mistrovství světa vytrvalostních závodů si však vedoucí organizace Jan Struve bere dovolenou a veškeré aktivity týmu jdou k ledu.

Nicki Thiim a Marco Sorensen naštěstí o práci nepřijdou. Jejich Aston Martin se startovním číslem 95 přejde plně pod křídla továrního Aston Martin Racing. Druhý vůz v kategorii GTE-Pro bude nasazován pro Darrena Turnera a Jonathana Adama. V GTE-Am se již tradičně ukáží Paul Dalla Lana, Mathias Lauda a Pedro Lamy.

Jan Struve prohlásil, že cítil potřebu dát si pauzu. Nadále bude navštěvovat některé podniky FIA WEC, ale jeho cílem je odpočinek od manažerských povinností. Případný návrat Young Drive AMR tak nevyvrátil, ani nepotvrdil.

Young Driver AMR mimo jiné působil v GT1, kde pro něj Tomáš Enge nasbíral čtyři vítězství. Dánské uskupení pak nastupovalo s vozy GT3 a GTE.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Dánský tým Young Driver AMR překvapivě končí, titul obhajovat nebude

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Marino Franchitti

IMSA: Marino Franchitti se po odchodu z Fordu vrací na scénu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud