LE MANS: Ferrari kam se podíváš

iM1, 21. února 2017, 11:55 Google+

Do slavného závodu 24 hodin Le Mans vyjede hned 11 vozů Ferrari. Bude to nejpočetněji zastoupená značka ve startovním poli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vozy Ferrari jsou na automobilových okruzích velmi rozšířeným sportovním náčiním

Vozy Ferrari jsou na automobilových okruzích velmi rozšířeným sportovním náčiním | foto: Scuderia Ferrari

Sdílejte článek

Ze 60 vozů, které odstartují do slavné čtyřiadvacetihodinovky na okruhu La Sarthe bude hned 11 pocházet z italského Maranella. 3 vozy budou měřit síly v kategorii profesionálních týmů a 8 zbývajících bude soutěžit v kategorii amatérských týmů a to včetně obhájců loňského vítězství, kterým je trio týmu Scuderia Corsa ve složení Bill Sweedler, Towsend Bell a Jeff Segal.

LMGTE Pro - v Le Mans samozřejmě nebudou chybět vozy #51 a #71, které tým AF Corse nasazuje v celém seriálu WEC. K této dvojici se připojí vůz týmu Risi Competizione, který v loňském závodě dovezlo trio Toni Vilander, Giancarlo Fisichella, Matteo Malucelli do cíle na druhém místě.

LMGTE Am - ve světové sérii nasazují týmy Spirit of Race a Clearwater Racing každý po jednom voze, takže tato dvojice samozřejmě nebude v Le Mans chybět. Ovšem jen pro závod v Le Mans nasadí oba jmenované týmy po jednom dalším voze. K této čtveřici se dále připojí dva vozy týmu Scuderia Corsa, který své vozy nasazuje v americké IMSA a Ferrari Challenge a po jednom voze přidají týmy JMW Motorsport (ELMS) a DH Racing (Asian LMS).

Tým JMW Motorsport nasadí starší model F458 Italia, zbývajících 10 vozů bude aktuální F488.

Vytisknout

Diskuze: LE MANS: Ferrari kam se podíváš

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Aston Martin Vantage V8 posádky Sorensen, Thiim

WEC: Dánský tým Young Driver AMR překvapivě končí, titul obhajovat nebude

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud