WEC: Aston Martin představil jezdeckou sestavu pro sezónu 2017

iM1, 8. února 2017, 19:45 Google+

Britský tým, ve kterém před pár lety působil i český jezdec Tomáš Enge, představil jezdeckou sestavu pro nadcházející ročník World Endurance Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Aston Martin Racing

Aston Martin Racing | foto: Aston Martin Racing

Sdílejte článek

Před posledním závodem ročníku 2016 na rozpálené trati Bahrain International Circuit bojoval britský tým o 3 mistrovské tituly (jezdecký v kategorii LMGTE Pro, jezdecký v kategorii LMGTE Am a samozřejmě značkový v kategorii LMGTE). Štěstěna v podobě stávkující techniky však byla proti a Aston Martin ukořistil titul pouze jediný, když dánská profesionální posádka (Nicki Thiim, Marco Sorensen) projela cílem závodu sice na prvním místě, ale pouze jediná ze tří, které za Aston Martin do závodu nastoupily.

img-responsive

Nicki Thiim a Marco Sorensen se společně s týmem Aston Martin Racing radují ze zisku titulu Mistrů světa | foto: Aston Martin Racing

V roce 2017 se v závodech vytrvalostního mistrovství světa vydá dánské duo Sorensen, Thiim za obhajobou titulu. A znovu se Marco Sorensen a Nicki Thiim  budou střídat za volantem vozu Aston Martin Vantage V8 #95. Nicki Thiim se již nemůže dočkat, až se šampionát rozjede naplno: „Zimní pauza je dlouhá a já už se nemohu dočkat, až to zase začne naplno. Nejlépe se cítím právě v závodech kategorie GT, kde jsou si vozy výkonnostně velmi blízké. Naši soupeři mají nyní proti nám velkou motivaci, aby nám minimálně znepříjemnili život a my se vynasnažíme celou tu dobu s Aston Martin udržet  na čele. V takové konkurenci je skvělé, že jsme pro obhajobu titulu zůstali s Marcem (Sorensen) spolu. Vždy se snažíte poučit ze svých chyb a i my se budeme snažit některá naše loňská zaváhání napravit a právě s Marcem to půjde snadněji. Mezi námi je opravdové přátelství, jak na trati, tak i mimo ni.Marco Sorensen k tomu dodává: „Poté, co se nám podařilo získat mistrovský titul, máme o to větší motivaci, abychom jej letos obhájili. To bude náš letošní hlavní cíl. Jsem velmi šťastný, že mým parťákem je znovu Nicki (Thiim). Je to pro mne velká čest být třetí sezónu v Aston Martin Racing. Velmi si toho vážím.

Sesterský vůz #97 bude pro změnu řídit duo jezdců z Velké Británie: Darren Turner a Jonathan Adam. Oba jezdci vloni získali za volantem této britské „mašiny“ evropský a britský titul a letos to tedy zkusí na mezinárodní scéně. Své světové angažmá zhodnotil Jonathan Adam takto: „Spojení s Darrenem je něco, na co se moc těším. Už jsme spolu odjeli pár závodů, takže oznámení o naší další spolupráci je velmi vzrušující. Budu na plný úvazek jezdit v posádce s někým tak zkušeným, to je prostě neuvěřitelné. Na trati i mimo ni je to jakýsi vyslanec Aston Martinu a věřím, že spolu budeme dobře vycházet. Máme podobný jezdecký styl a oba dva se budeme snažit dostat ze sebe i z vozu to nejlepší. Myslím si, že nám to spolu půjde dobře.

Kdo doplní obě profi posádky pro červnový závod v Le Mans, by měl tým Aston Martin Racing oznámit do konce února.

img-responsive

Pedro Lamy, Paul Dalla Lana a Mathias Lauda slaví vítězství ve třídě LMGTE Am | foto: Aston Martin Racing

Třetí Aston Martin Vantage V8 #98 se tradičně postaví na start v kategorii LMGTE Am a znovu se za jeho volantem bude střídat sehraná trojice Paul Dalla Lana, Pedro Lamy a Mathias Lauda. Vloni se jim podařilo zvítězit hned v pěti závodech, ale i tak to na pomyslnou celkovou korunu králů amatérské ligy nestačilo. Snad pro ně bude ročník 2017 šťastnější.

Vytisknout

Diskuze: WEC: Aston Martin představil jezdeckou sestavu pro sezónu 2017

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sim/Eng, Hungaroring 2016

Nové tváře a staří známí, BMW oznamuje jezdeckou sestavu pro 24h Nürburgring

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud