Gianmaria Bruni odchází ke konkurenci, Ferrari hledá nového jezdce

iM3, 6. února 2017, 07:13 Google+

Dlouholetý jezdec Ferrari a trojnásobný vítěz 24h Le Mans Gianmaria Bruni je na odchodu ke konkurenční automobilce Porsche. Pětatřicetiletý Ital už chyběl na čtyřiadvacetihodinovce v Daytoně a za volantem vozu Ferrari už ho letos neuvidíme.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bruni, Gianmaria

Bruni, Gianmaria | foto: Ferrari S.p.a.

Sdílejte článek

Gianmaria Bruni hájil značku Ferrari od roku 2007, hned následující rok vyhrál vytrvalost v Le Mans a v letech 2012 a 2014 přidal další dvě prvenství. V šampionátu FIA WEC pak pravidelně vítězil a v celkovém hodnocení nikdy neskončil na horším jak třetím místě – v letech 2013 až 2014 kategorii GTE-Pro vyhrál.

Přesto se s ním Ferrari rozchází, lépe řečeno ho láká konkurenční Porsche, které se letos do FIA WEC vrátilo s novým modelem Porsche 911 s motorem uprostřed. Ačkoliv obě strany zatím nic oficiálně nepotvrdily, je nečekaný přestup jen otázkou času. Ten čas by měl nastat po červnovém Le Mans, kdy by se měl Bruni objevit v kombinéze stuttgartské automobilky.

Bruni podepsal v roce 2015 dlouholetý kontrakt s Ferrari, ale vítězné partnerství je u konce. Italové nyní hledají vhodného nástupce za zkušeného rychlíka. Tento týden má Ferrari uspořádat testovací rozstřel ve Vallelunze, kterého se zúčastní horcí adepti Alessandro Pier Guidi, Alex Riberas, Nyck de Vries a Miguel Molina. Guidi za Ferrari startoval loni v Le Mans, Riberas byl do loňského roku spjat s Porsche, de Vries má zatím zkušenosti jen s monoposty a Molina byl ještě loni jezdcem Audi v DTM.

Vytisknout

Diskuze: Gianmaria Bruni odchází ke konkurenci, Ferrari hledá nového jezdce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Roberto Gonzales v kombinéze týmu CEFC Manor TRS Racing

WEC: Roberto Gonzales pojede celou sezónu v týmu CEFC Manor TRS Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud