Zájem o evropskou sérii Le Mans trvá, znovu bude mít více aut než WEC

iM3, 3. února 2017, 07:51 Google+

Šampionát European Le Mans Series se dlouhodobě těší popularitě ze strany týmů a jezdců. Zveřejněná startovní listina čítá 36 přihlášek, což je opět více než světové mistrovství WEC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
European Le Mans Series

European Le Mans Series | foto: ELMS

Sdílejte článek

Na letošní ročník ELMS je přihlášeno 36 vozů kategorií LMP2, LMP3 a GTE. Největší zastoupení má stejně jako loni kategorie s prototypy LMP3, jejichž finanční dostupnost a láká řadu jezdců. I letos převažují úspěšné prototypy Ligier JS P3. Ve startovním poli se ovšem objeví zcela nový vůz Norma M 30, který francouzská konstruktérská společnost připravuje pro týmy Oregon a M.Racing.

Nejsledovanější kategorií budou samozřejmě rychlé prototypy LMP2. Ze čtyř povolených výrobců se ovšem objeví jen tři z nich a jasnou převahu budou mít francouzské značky. ORECA a Ligier dodají své nové modely 07 reps. JSP217, zatímco týmy SMP Racing, Racing Team Nederland, Villorba Corse a High Class Racing odzkouší zcela nový počin Dallary. Model P217 mimochodem v úpravě pro americký šampionát IMSA vyhrál uplynulou čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně. Obhájci titulu Jota Sport se do ELMS nevrátí, po roční epizodě s G-Drive se britská stáj dala dohromady s týmem slavného herce Jackieho Chana v mistrovství světa.

V kategorii LMGTE se očekává bitva vozů Aston Martin, Ferrari a Porsche. Nováčky v sérii jsou Salih Yoluc a Euan Hankey, kteří loni vyhráli zbrusu nový šampionát GT3 Le Mans Cup a obdrželi pozvánku do ELMS a zároveň do Le Mans.

Šestidílný šampionát ELMS startuje 15. dubna čtyřhodinovkou v Silverstonu. Poté se přesune na okruhy Monza, Red Bull Ring, Paul Ricard, Spa a vyvrcholí v Portimau.

Startovní listinu najdete ZDE

Vytisknout

Diskuze: Zájem o evropskou sérii Le Mans trvá, znovu bude mít více aut než WEC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kouzlo Le Mans je nezaměnitelné

WEC: Nový ročník vytrvalostního mistrovství světa oficiálně zahájen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud